Kalsbeek College, locatie Bredius

Burg. H.G. van Kempensingel 23 3443 AM Woerden

  • De mediatheek met computers en (laptop)werkplekken is op de 1e verdieping. Het is een fijne plek om te zijn en om te leren.
  • Op locatie Bredius kun je terecht voor een vmbo- en mavo-opleiding. Het gebouw is licht, gezellig en vol met uitdagende lokalen.
  • Een goede sfeer is vanaf de brugklas het uitgangspunt. Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en jezelf kunt zijn.
  • In de les leer je op jouw eigen niveau met de docent als regisseur.
  • Op het Kalsbeek College kun je uit maar liefst 7 beroepsrichtingen kiezen, waardoor er altijd een richting is die een leerling aanspreekt.

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Alle leerlingen hebben in het voorjaar van 2022 deelgenomen aan een enquête waarin hun tevredenheid met school gemeten werd. Dat levert voor de school waardevolle informatie op. Waar kunnen we tevreden over zijn en waar ligt er nog een uitdaging? Het cijfer dat onze leerlingen de school geven, ligt net boven het landelijk gemiddelde (ruim 31.000 derdeklas vmbo-leerlingen uit het hele land maakten dezelfde enquête). Wij scoren ruim boven het gemiddelde in ons brede aanbod aan vakken en richtingen en het allerbelangrijkst: leerlingen voelen zich veilig op school en er wordt goed opgetreden bij pestgedrag. Dat is de basis om te kunnen leren.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Veiligheid zorgt er voor dat jij jezelf durft te zijn, je vrij kan bewegen en je op je gemak voelt. Op het Kalsbeek College heerst er een veilige sfeer. Als christelijke school vinden wij het belangrijk hoe je met je medeleerlingen en docenten omgaat. Dat zie je terug in respect, openheid, eerlijkheid, aandacht en samenwerking. Ook hebben wij duidelijke schoolregels.

Uit onderzoek blijkt steeds weer dat ouders en leerlingen van het Kalsbeek College de sfeer op school als prettig en veilig ervaren. Daar zijn we trots op.

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

Een goed gebruik in onze school is dat we met een bepaalde regelmaat willen weten hoe de school ervoor staat. Natuurlijk hebben we daar zelf beelden bij als het gaat om ons onderwijsproces, de activiteiten die we ondernemen en de resultaten die we halen. Omdat we meer willen weten en onszelf continu willen blijven verbeteren, vullen ouders/verzorgers jaarlijks het tevredenheidsonderzoek in. Het is voor ons bijzonder interessant om te weten hoe zij tegen onze school aankijken.

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,8
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven