Revius Wijk bij Duurstede

Remus 4 3962 KT Wijk bij Duurstede

  • Het gebouw is opgedeeld in vijf leerhuizen (kleine schooltjes binnen een grotere school), een aula en diverse praktijklokalen.
  • Revius Wijk maakt gebruik van zowel leer- en werkboeken als de iPad, leerlingen werken ook altijd met een schrift voor aantekeningen.
  • Op de begane grond van Revius Wijk zijn de praktijklokalen muziek, natuur-, scheikunde, biologie, beeldende vorming, techniek, tekenen, gym.
  • In de gemeenschappelijke ruimte werken leerlingen samen of individueel aan opdrachten o.l.v. hun vakdocent en leerhuisassistent.
  • In de instructie ruimte krijgen leerlingen klassikaal les van hun vakdocent.

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Je krijgt in groep 8 van je leerkracht een schooladvies. Op basis van dit schooladvies word je bij ons geplaatst in de brugklas die het beste bij je past. Bij je aanmelding kun je je voorkeur aangeven. Onze brugklasperiode duurt 2 jaar. Daarna bepalen we definitief op welk niveau je geplaatst wordt. 
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

We bieden leerlingen zoveel mogelijk kansen en we hebben hier ook succes mee: zo blijkt dat het gros van de leerlingen 'dubbele' adviezen, doorstroomt naar het hoogste niveau van de twee betreffende niveaus.

In de grafieken wordt ook gesproken over de bovenbouw van het vwo. Op Revius Wijk hebben we alleen leerjaar 1 t/m 3 voor het vwo. De cijfers over de bovenbouw gaan daarom alleen over de overgang van leerjaar 3 naar leerjaar 4. Die worden vergeleken met scholen met een volledige bovenbouw. Daardoor zijn die van ons vertekend en lijken erg laag in vergelijking met andere scholen. De praktijk is dat deze overgang landelijk gezien vaak moeilijk is voor leerlingen en dat er relatief veel leerlingen overstappen naar het havo of blijven zitten in vwo 3.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Onze school heeft mooie slagingspercentages, klik ook hier.
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Hier zie je het gemiddelde examencijfer van de leerlingen die het centraal examen hebben gemaakt. Voor vmbo-scholen zie je het gemiddelde van twee examens: het centraal examen en het centraal schriftelijk en praktisch examen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven