Maaswaal College havo-atheneum-gymnasium

Veenseweg 18 6603 AN Wijchen

  • Onze school staat midden in een bosrijke omgeving. Sporten doen we ook zoveel mogelijk buiten in de omgeving!
  • Dat is een lang woord, maar is eigenlijk een hele fijne plek: om te leren en werken (samen of alleen) of om even tot rust te komen.
  • Als Unescoschool schenken we extra aandacht aan zaken zoals het milieu, diversiteit, andere culturen of mensenrechten.
  • Wij snappen dat jouw middelbareschooltijd leuk hoort te zijn. We organiseren veel activiteiten in en buiten de school vol plezier.

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het Maaswaal College wil leerlingen gedurende de gehele schoolloopbaan begeleiden in een brede ontwikkeling. Op de havo kiest meer dan 45% van de leerlingen voor een EM profiel en bijna 30% kiest voor een NG of NT profiel. Op het vwo kiest de helft van de leerlingen voor één van de combinatieprofielen. Het Maaswaal College besteedt gedurende de gehele schoolloopbaan tijd aan loopbaanoriëntatie activiteiten. Op deze manier worden de leerlingen begeleidt naar een profielkeuze die bij hun past en daarna naar een vervolgstudie.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Wij zijn een middelbare school waar we eigentijds onderwijs verzorgen: van vmbo tot en met het gymnasium. Wij staan voor een inspirerende en veilige leer- en leefgemeenschap, waarin de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen en medewerkers centraal staat. Het Maaswaal College begeleidt leerlingen op hun weg naar het hoogst haalbare diploma. Wij bereiden de leerlingen voor op hun rol in een dynamische samenleving. Wij zijn verankerd in de omgeving en in verbinding met de wereld.

Onze leerlingen krijgen op het Maaswaal College de tijd en de ruimte om te ontdekken welke opleiding en vakken het beste bij hen passen. Wij stimuleren en ondersteunen onze leerlingen en medewerkers om het beste resultaat uit zichzelf te halen, zodat iedereen zichzelf mag en kan zijn. We blijven in gesprek met onze leerlingen en de ouders/verzorgers om te ondersteunen, sturen, coachen en reflecteren waar kan en nodig in de persoonlijke ontwikkeling en in het leerproces.

De wijze waarop we dat willen realiseren is te vinden in ons schoolplan. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Maaswaal College streeft ernaar dat leerlingen zich op hun best kunnen ontwikkelen. Indien nodig krijgen leerlingen hierbij extra ondersteuning. In het Schoolondersteuningsprofiel staat de visie van de school met betrekking tot deze ondersteuning beschreven. Ook staan hierin de taken en verantwoordelijkheden van diverse functionarissen omschreven.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven