so en vso Widdonckschool Weert

Beatrixlaan 3B 6006 AH Weert

  • Schoolfoto van so en vso Widdonckschool Weert
  • Schoolfoto van so en vso Widdonckschool Weert
  • Schoolfoto van so en vso Widdonckschool Weert
  • Schoolfoto van so en vso Widdonckschool Weert

In het kort

Toelichting van de school

VSO de Widdonckschool is gevestigd aan de Beatrixlaan 3 te 6006 AH Weert. Voor informatie zie: www.widdonckschoolweert.nl

Op VSO de Widdonckschool leren kinderen met hun hoofd, hun hart en hun handen. Wij werken oplossingsgericht, denken in kansen en geloven in het talent van ieder kind. Onze school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) in Weert is er voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Wij ontwikkelen ons tot het Regionaal Kennis en Expertisecentrum voor onderwijsondersteuning in onze regio en bieden onderwijs aan kinderen met zeer diverse ondersteuningsvragen. 

Om talent te laten groeien, stimuleren wij een kind om het beste uit zich zelf te halen. Wij inspireren en motiveren, zodat een kind (weer) zelfvertrouwen krijgt. Belangrijk, want eigenwaarde is een stevige basis om jezelf goed te kunnen ontwikkelen. 

Kennismaken met onze school kan natuurlijk het beste door te komen kijken. We laten kinderen, ouders en professionals uit het regulier onderwijs graag ervaren hoe wij werken. Maak even een afspraak met onze directeur of zorgcoördinator en ontmoet onze leerlingen en leerkrachten! Wij zijn dagelijks bereikbaar via telefoonnummer 0495-453399.

Kenmerken van de school

  • Kracht
  • Passie
  • Onvoorwaardelijk

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Aloysius Stichting biedt speciaal (basis) onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en onderwijs aan leerlingen in justitiële en residentiële jeugdinrichtingen aan meer dan 3500 leerlingen. Dit doen wij met ruim 1000 medewerkers op ruim 50 locaties in heel Nederland. Vanuit onze expertise begeleiden wij daarnaast ruim 7000 leerlingen en hun leerkrachten buiten onze eigen scholen.

De Widdonckschool maakt deel uit van de Aloysius Stichting. De school is in 2009 in het samenwerkingsverband (SWV) Weert-Nederweert-Cranendonck opgestart ,om het voor leerlingen die aangewezen zijn op speciaal onderwijs mogelijk te maken thuis nabij onderwijs te ontvangen.

Is er aanvankelijk een groei in de leerlingenaantallen waar te nemen, met de invoering van Passend Onderwijs daalt het aantal leerlingen.

Met Passend Onderwijs ontstaan vormen van samenwerking met het reguliere VO.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
114

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Scholen werken samen met verschillende organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van medische zorg en jeugdhulp. Zo bieden ze de beste hulp voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak en afspraken. De school kan zelf het beste vertellen hoe intensief de samenwerkingen zijn.

Terug naar boven