SGM Philips van Horne

Herenstraat 298 6004 XL Weert

Schoolfoto van SGM Philips van Horne

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op de Philips van Horne vinden we het belangrijk dat leerlingen de keuze kunnen maken die bij hen past. In de onderbouw is er een programma zowel op de mavo als op de havo dat leerlingen daarbij helpt. In de heterogene brugklas al gaat een leerling samen met de mentor in de persoonlijke leertijd kijken waar zijn/haar interesse ligt. Maar ook wat de sterke en minder sterkere kanten van de leerling zijn. Zo wordt er samen met de ouder(s) en leerling gekeken welke weg het beste bij de leerling past en welk pakket.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Philips van Horne is onderdeel van het samenwerkingsverband Weert - Nederweert. De school heeft een regionale functie en biedt daarom ook een brede ondersteuning aan. Specifiek is het initiatief een vorm van onderwijs voor leerlingen tussen VO en VSO in .

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven