Het College Weert

Parklaan 1a 6006 NT Weert

  • Schoolfoto van Het College Weert
  • Schoolfoto van Het College Weert
  • Schoolfoto van Het College Weert
  • Schoolfoto van Het College Weert
  • Schoolfoto van Het College Weert

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op het atheneum en gymnasium maken leerlingen hun eerste keuze richting beroepskeuze in het derde leerjaar. Dat jaar staat voor een groot deel in het teken van de profielkeuze. Uiteindelijk maken deze leerlingen na het derde jaar een keuze voor een profiel: 1. Cultuur & Maatschappij, 2. Economie & Maatschappij, 3. Natuur & Gezondheid of 4. Natuur & Techniek. Naast het profiel kiezen de leerlingen één profielkeuzevak en één examenkeuzevak. Dit aanbod verschilt per school en soms kunnen vakken alleen worden aangeboden als er voldoende aanmeldingen voor zijn. In sommige gevallen betekent de keuze voor een bepaald keuzevak dat feitelijk twee profielen gevolgd worden. Op het diploma worden dan beide profielen vermeld. De leerlingen en ouders worden tijdig geïnformeerd over de verschillende keuzes en mogelijkheden.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het schoolplan van Het college Weert 2022-2026 heeft de volgende visie:

‘We zijn ons ervan bewust dat we werken met unieke en talentvolle leerlingen die in staat zijn om samen met ons een eigen leerweg uit te stippelen. Wij dagen deze leerlingen uit om vanuit een kritische houding zich te ontwikkelen tot nieuwsgierige en onderzoekende persoonlijkheden’.

Vanuit dit gezamenlijk schoolplan wordt jaarlijks het schooljaarplan voor Het College gemaakt.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het ondersteuningsprofiel van Het College is tot stand gekomen naar aanleiding van de Wet Passend Onderwijs, die op 1 augustus 2014 in werking is getreden. Het beschrijft welke ondersteuning Het College biedt. De school is volop in beweging en de leerling staat hierbij centraal. Wij streven naar resultaatgericht onderwijs, waarin alle talenten van de leerling tot uiting komen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven