Teylingen College - KTS

Leidsevaart 4 2215 RE Voorhout

  • Van het verzamelen van de ingrediĆ«nten tot het verkopen van het product
  • Leren door te doen!
  • Aan de slag met elektra
  • Levensecht leren op de buitenwerkplaats van BWI
  • Schoolfoto van Teylingen College - KTS

Profielkeuze

Toelichting van de school

De KTS biedt veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur (BWI). Je kunt hier een begin maken met het leren metselen, timmer- en constructiebouwen. Er zijn keuzemodules waarbij je je verder kunt specialiseren in de onderdelen die jou goed liggen. 

Ook is er de afdeling Produceren, Installeren en Energie. Daarbij kun je denken aan metaalbewerken (bijvoorbeeld draaien, frezen en lassen), installatietechieken voor keukens en badkamers maar ook aan elektrotechnische toepassingen zoals bedrading aanleggen, lichtschakelingen aanleggen en dergelijke. Wil je aan de slag met een robot-arm? Of een slimme beveiliging voor je huis ontwerpen? Een heel schaakspel programmeren in de 3D-printer? Dat kan ook op de KTS!

Ook op de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie werken de beste vakmensen. Je kunt er alles leren over brood, banket, chocolade en je leert hele diners bereiden. Het netjes opmaken van de tafels in ons restaurant en het serveren van de lunch en het diner is een belangrijk deel van de opleiding. In ons restaurant 'de Jonge Garde' voelen de gasten zich welkom door jouw vriendelijke en professionele houding. Zo komen ze graag weer een keertje terug.

Leerlingen met een Vmbo-t/havo advies hebben ook verschillende mogelijkheden op de KTS. We bieden het Vmbo-t + en Vmbo-t Xtra aan.
Het Vmbo-t + is een leuke en uitdagende opleiding voor creatieve, praktische en leergierige leerlingen. De leerlingen hebben vanaf leerjaar 1 naast de reguliere theoretische vakken, ook verschillende praktijkvakken. Vanaf leerjaar 3 volg je op de KTS naast de theoretische vakken ook een profiel (BWI, HBR of PIE).

Het Vmbo-t Xtra is er voor leerlingen met een Vmbo-t/ havo advies. Je combineert de praktijkvakken van het vmbo en mbo met twee tot vier theorievakken op havo-niveau. Nadat je op de KTS vmbo-t Xtra hebt afgerond, vervolg je je opleiding bij mboRijnland, waar je je mbo niveau4-opleiding aanvult met minimaal twee en maximaal vier havo-deelcertificaten. Ben jij een gemotiveerde en ambitieuze leerling met een praktische aanleg en wil je doorstromen van het vmbo naar het hbo? Dan is deze leerroute écht iets voor jou.

Voor meer informatie over de niveau's op de KTS kunt u naar: Toelichting niveau's op de KTS.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven