de Wijnberg Onderwijsexpertise SO - VSO

Postweg 88 5915 HB Venlo

Schoolfoto van de Wijnberg Onderwijsexpertise SO - VSO

In het kort

Toelichting van de school

De Wijnberg is een school voor(voortgezet) speciaal onderwijs en geeft onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar op locaties in Venlo, Venray, Roermond en Weert. We bieden passend onderwijs aan kinderen/jongeren met een complexe onderwijs- en zorgvraag, waarbij we nauw samenwerken met onze zorgpartners. We werken vanuit de gedachte ‘Een kind – een gezin - een plan’.
Leerlingen verblijventijdelijk op onze school.   

Naast het didactisch aanbod dat wij geven, dragen wij bij aan het de leergeschiktheid van de leerling. Daarna begeleiden we de leerling naar de best passende vervolgplek. Dagelijks staat een team van professionals klaar om dit doel samen te verwezenlijken.
Uit ons motto ‘de Wijnberg: dat zijn wij!’ spreekt onze verbondenheid met onze leerlingen en hun ouders/verzorgers, én onze trots!

Kenmerken van de school

  • In relatie
  • Autonomie
  • Groei
  • Ik OK- jij OK

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Door onze kortdurende trajecten hebben we te maken met dagelijkse in-, door- en uitstroom van leerlingen. Dit heeft tot gevolg dat onze leerlingenaantallen gedurende het jaar fluctueren. Een tweede effect is dat we gedurende het jaar meer leerlingen onderwijs bieden dan op de peildata aanwezig zijn. 

Het aantal leerlingen zoals getoond in de diagrammen, betreft de VSO-afdeling van de locatie Venlo.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
78

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

Onderwijs-en zorgpartners

Wij werken samen met diverse onderwijs- en zorgpartners, waaronder onder andere de Mutsaersstichting, Hoeve de Kaolder, Plinthos, Koraalgroep, OOG en Zorg OK. De samenwerking komt op sommige plaatsen tot stand in een Kennis en Expertise Centrum (KEC). In het KEC zijn onderwijs en zorg zo vervlochten dat ieder kind/iedere jongere een integraal aanbod in (speciaal) onderwijs en zorg krijgt.

Samenwerkingsverbanden                                                       

We zijn vertegenwoordigd in zes samenwerkingsverbanden voor primair- en voortgezet onderwijs in de regio’s in Noord- en Midden-Limburg (bestuur en ondersteuningsplanraad). Door onze bovenregionale functie volgen er ook leerlingen van buiten deze regio’s onderwijs bij ons. In deze samenwerkingsverbanden hebben we geen actieve rol. Op 1 oktober 2018 bedienden wij leerlingen uit 21 verschillende samenwerkingsverbanden voor PO en VO.

Gemeentes

We werken samen met gemeentes in onze regio om te komen tot de meest optimale huisvesting voor onze doelgroep. Verder is er inhoudelijke samenwerking op het gebied van leerlingenvervoer, lokale educatieve agenda’s en passend onderwijsontwikkelingen.

Terug naar boven