Wereldklas

Gruttostraat 10 6883 CN Velp (Gelderland)

Schoolfoto van Wereldklas

In het kort

Toelichting van de school

Voor sommige kinderen komt de overstap naar de brugklas net te vroeg. Ze hebben eigenlijk meer tijd nodig om in te stromen op het niveau dat bij hen past. Ook kan het zo zijn dat ze sociaal-emotioneel nog niet toe zijn aan de brugklas. Voor deze kinderen biedt Titus Brandsma College de Wereldklas, een extra jaar tussen basisschool en voortgezet onderwijs. De Wereldklas is voor leerlingen met vmbo-tl- of havo-capaciteiten.

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om voor de Wereldklas te kiezen. In alle gevallen geldt dat leerlingen extra tijd nodig hebben om zich verder te ontwikkelen (taal- en/of rekenvaardigheden te verbeteren, zelfvertrouwen te vergroten, studievaardigheden eigen te maken, sociale vaardigheden te versterken en zelfstandigheid op te bouwen). 

In de Wereldklas wordt zowel gewerkt aan basisschoolvakken taal en rekenen als aan middelbare schoolvakken. Verder oefen je allerlei vaardigheden die je nodig hebt om in de brugklas en daarna succesvol te zijn. Het idee is heel simpel: in de Wereldklas helpen we je om eventuele achterstanden weg te werken en meer in het algemeen je basis te versterken. In plaats van voortdurend op je tenen te moeten lopen, ga je na het tussenjaar met een voorsprong naar de brugklas! 

Kenmerken van de school

  • Kleinschalig
  • Veilige uitdaging
  • Aandacht op maat

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b/k/(g)t

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In de Wereldklas zitten doorgaans 15-20 leerlingen. Kleine klassen met veel aandacht en een programma op maat
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
30

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven