Rembrandt College

Rembrandtlaan 2 3904 ZK Veenendaal

Schoolfoto van Rembrandt College

In het kort

Toelichting van de school

Het Rembrandt College heeft de afdelingen tl (vmbo-tl), havo en vwo. De lessen worden gegeven in het gebouw aan de Rembrandtlaan. Het gebouw is kleurrijk en nodigt uit tot verwondering. Je zult je er snel thuis voelen. Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over het Rembrandt College.

WELKE BRUGKLASSEN ZIJN ER?

We hebben op het Rembrandt College drie verschillende brugklassen: een brugklas voor leerlingen met een tl/havo advies, een brugklas voor leerlingen met een havo/vwo-advies en een brugklas voor leerlingen met een vwo-advies. Na brugklas 1 kun je doorstromen naar tl 2, naar een tweede brugklas havo/vwo of naar 2 vwo.

IS HET REMBRANDT COLLEGE EEN STRENGE SCHOOL?

De leerlingen vinden van wel. Wij willen dat je je afspraken na komt, dat je op tijd komt, dat je leert verantwoordelijkheid te nemen en dat je anderen helpt als dat nodig is.

WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK?

Het Rembrandt College is een algemeen toegankelijke school. Het tonen van respect voor elkaar staat centraal. Wij willen dat jij, als leerling, je veilig voelt en tegelijk ruimte voor jezelf ervaart. Dat kan ook omdat wij een kleine school zijn, waar iedereen elkaar kent. Het is belangrijk dat je leert zelfstandig te werken, te plannen en te studeren en dat je daarbij je eigen verantwoordelijkheid leert nemen.

HOE MERK JE DAT HET REMBRANDT COLLEGE EEN CULTUURPROFIELSCHOOL IS?

Op het Rembrandt College dagen we je uit tot verwondering. We vinden het belangrijk dat leerlingen een brede kijk op de wereld hebben. Dat ze creatief zijn en worden in het vinden van oplossingen. In de tijd dat je op het Rembrandt College op school zit, willen we je leren om vragen te stellen. We willen je kritisch leren denken en je laten ervaren wat het is om een mening met goede argumenten te kunnen delen. We laten deze creativiteit leven tijdens de verschillende vaklessen en projecten. We hebben bijvoorbeeld voor alle leerlingen een debatleerlijn bij maatschappijleer en Nederlands en elke leerling gaat op veldwerk voor verschillende vakken.

WAT IS ER NOG MEER BELANGRIJK?

Op onze cultuurprofielschool hebben wij, naast de gewone route, ook de mogelijkheid om een maatwerktraject te volgen. Het maatwerktraject ontwerp je samen met je mentor of leercoach op basis van je eigen doelen. Een maatwerktraject vraagt veel van jouw eigen verantwoordelijkheid voor je schoolwerk. Je zou vakken op verschillende niveaus kunnen volgen als blijkt dat je iets heel makkelijk vindt gaan op school. Ook een mooi voorbeeld voor een maatwerktraject is als je op een hoog (minimaal regionaal) niveau sport, je aangepaste afspraken kunt maken over je lestijden. Wij vinden het belangrijk dat je een schooldiploma haalt op het niveau dat bij jouw capaciteiten past en dat je ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling. Soms heb je een duwtje in de rug nodig als het gaat om schoolwerk. Dan bieden we jou huiswerkondersteuning  aan. Tijdens huiswerkondersteuning leer je jouw aanpak van opdrachten en leerwerk verbeteren. Je krijgt tips en tricks van studenten en docenten. Dit alles is na schooltijd en we vragen er een kleine vergoeding voor. Als je meer informatie wilt, kijk dan nog even op de site van school onder het blokje huiswerkondersteuning. 

Kenmerken van de school

 • Openbaar
 • Cultuurprofielschool
 • Maatwerk

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-(g)t
 • vmbo-(g)t / havo
 • havo
 • havo / vwo
 • atheneum

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t
 • havo
 • atheneum

Bron

Bezoek deze school

 1. Onder voorbehoud. Zie ook onze website.

  Meer informatie

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
940

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven