Berechja College

Waaiershoek 46 8321 BH Urk

Schoolfoto van Berechja College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De hoofdpunten in de begeleiding van onze leerlingen liggen bij de mentoren. Daarnaast kunnen er signalen zijn dat een leerling meer nodig heeft dan individuele gesprekken en een complimentje op zijn tijd. Daarom hebben we een assortiment aan trainingen en trajecten die we kunnen inzetten om de leerling zorg op maat te bieden. De spil in deze extra  zorgverlening zijn de zorgcoördinator en de zorgondersteuner in het zorglokaal.

Verschillende trainingen worden binnen het Berechja College aangeboden. Te denken valt aan faalangstreductrietraining en examenvreestraining. Op individueel niveau kunnen leerlingen fysieke weerbaarheidstrainingen of psychomotorische therapie (PMT) krijgen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven