Odulphuslyceum - De Havo

Noordhoekring 182 5038 GG Tilburg

Schoolfoto van Odulphuslyceum - De Havo

In het kort

Toelichting van de school

Het Odulphuslyceum is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De school telt op dit moment ongeveer 1550 leerlingen. Twee derde van de leerlingen haalt een vwo-diploma, een derde een havo-diploma. We hebben een grote gymnasium-afdeling en onze havo-afdeling werkt volgens een uniek concept en zit in een apart gebouw. 

Sterk in vertrouwen
Onze school bestaat al sinds 25 september 1899! Het is geen traditionele school, maar wel een school met gevoel voor traditie. Leerlingen voelen zich snel thuis op het Odulphus. Een school waar voor iedereen veel ruimte is om ideeën en talenten te ontplooien. Onze wapenspreuk luidt ‘Fortis in Fide’ oftewel 'sterk in vertrouwen'. Vertrouwen als basis voor alle onderlinge relaties en contacten. Dat betekent dat er veel kan en veel mag binnen de afgesproken en vaak vanzelfsprekende kaders.

Haal het beste uit jezelf
Een prima sfeer en een veilige omgeving zijn randvoorwaarden om een zo optimaal mogelijk studieklimaat te creëren. Wie met plezier en zin naar school komt, presteert beter en haalt goede resultaten. De lat ligt hoog. We dagen leerlingen uit om het beste uit zich zelf te halen en durven daaraan eisen te stellen. We kijken daarbij altijd naar het individu, bieden maatwerk waar nodig en zijn bereid om onconventionele oplossingen te bedenken. Onze doorstroom- en eindexamenresultaten zijn prima.

Kenmerken van de school

  • Vertrouwen
  • Verdieping
  • Vrijheid en Vrijzinnigheid
  • Verantwoordelijkheid
  • Veiligheid

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • havo

Bron

Bovenbouw

  • havo

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
478

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven