De Nieuwste School

St. Josephstraat 106 5017 GK Tilburg

  • Schoolfoto van De Nieuwste School
  • Schoolfoto van De Nieuwste School
  • Schoolfoto van De Nieuwste School
  • Schoolfoto van De Nieuwste School
  • Schoolfoto van De Nieuwste School

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

DNS is blij dat leerlingen op DNS een hoge tevredenheid laten zien

Sociale veiligheid blijft hoog scoren en ook de kwaliteiten van de docenten worden hoog gewaardeerd. Leerlingen voelen zich uitgedaagd en ervaren leraren als steunend. Vooral valt op de hoge score op het gebied van wereldburgerschap.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Sociale veiligheid en een veilig schoolklimaat heeft de voortdurende aandacht van de school. Vanaf schooljaar 2022-2023 werkt DNS in een Teamgerichte arbeidsorganisatie. Dat betekent dat de school georganiseerd is in negen teams. Elk team bestaat uit zes-acht leraren die een groep van 80-100 leerlingen gedurende twee of drie jaar volgen. Deze leraren en leerlingen kennen elkaar dus goed en daardoor ontstaat gemakkelijk een veilige leeromgeving. In het verleden heeft de school gemerkt dat het beter mogelijk is om de gehele ontwikkeling van de leerlingen te volgen als leraren leerlingen langer dan een jaar volgen én ze veelvuldig met elkaar samenwerken. In teams krijgen ze een beter beeld van hoe de leerling zich ontwikkelt én is het dus nog beter en vaker mogelijk om maatwerk te kunnen leveren en optimaal aan te sluiten bij het leerproces en de (sociaal-emotionele) behoeften van de leerling.

Veelgestelde vragen

Tevredenheid ouders

Toelichting van de school

DNS is blij dat ouders op DNS een grote tevredenheid laten zien. Contacten met experts en mentoren worden zeer op prijs gesteld alsmede de kwaliteit van het onderwijs, de mate waarin het kind gezien wordt en de sociale veiligheid. De school doet er alles aan om de tevredenheid hoog te houden.

Weergave Tevredenheid ouders

Tevredenheid
7,8
Vergelijkbare scholen
7,8

Terug naar boven