De Nieuwste School

St. Josephstraat 106 5017 GK Tilburg

Schoolfoto van De Nieuwste School

Profielkeuze

Toelichting van de school

DNS werkt met profielcombinaties om leerlingen zo breed mogelijk en in samenhang  toe te rusten. Er wordt een maatschappijprofiel en een natuurprofiel aangeboden. Veel leerlingen in het maatschappijprofiel kiezen voor een EM/CM-combinatie. Binnen het natuurprofiel wordt minder vaak voor een combinatie gekozen. Doorgaans kiezen ongeveer evenveel leerlingen voor een maatschappijprofiel als voor een natuurprofiel.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In ons schoolplan geven we onze ambities voor een periode van vier jaren weer. Om snel een indruk te krijgen verwijzen we naar het volgende animatiefilmpje: https://www.denieuwsteschool.nl/Onze-school/Schoolplan

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Nieuwste School heeft een uitgebreid mentoraat met veel aandacht voor zowel de cognitieve én de sociaal-emotionele en persoonlijke ontwikkeling, Er zijn collega's opgeleid als specialist hoogbegaafdheid en mentoren hebben veelal een achtergrond in pedagogiek en/of psychologie. De school heeft echter evenveel middelen als elke andere middelbare school en biedt derhalve vergelijkbare zorg en ondersteuning.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven