Koning Willem II College

Tatraweg 80 5022 DS Tilburg

Schoolfoto van Koning Willem II College

In het kort

Toelichting van de school

Het Koning Willem ll College is een veelzijdige, openbare school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Op het Koning Willem II College krijgen leerlingen volop kansen om tot optimale bloei te komen. Je leert waar je goed in bent en blij van wordt en hoe je jouw talenten en mogelijkheden kunt benutten. Wij spreken je aan op je kwaliteiten en samen met jou onderzoeken wij hoe je die het beste kunt inzetten. Wij ondersteunen je daarbij, in samenwerking met je ouders, en bieden je een veilige en uitdagende omgeving om jezelf te ontwikkelen.

Het Koning Willem II College startte in 1866 als een Rijks-HBS. De gemeente Tilburg zorgde voor een gebouw: het paleis van koning Willem II. Een van de eerste leerlingen van de school was Vincent van Gogh. Wij zijn nog altijd trots op onze rijke geschiedenis, maar sindsdien is er veel veranderd. Begin 2022 zijn wij namelijk gestart met de vernieuwing van ons gebouw en de bouw van twee nieuwe professionele sporthallen en dansstudio’s. Dit schooljaar betrekken we met de leerlingen gedeeltelijk de nieuwbouw. Begin 2024 zullen wij onze volledige intrek nemen in het nieuwe gebouw. Een nieuwe fase in de rijke historie van onze school.

De school profileert zich op het gebied van sport en muzische vakken. Als Topsport Talentschool heeft ze sinds 2009 de zogenaamde topsportstatus waarmee ze de mogelijkheid heeft om topsporters uitzonderlijke faciliteiten te verlenen. Daarnaast heeft de school de zogenaamde DaMu-status waarmee we leerlingen, die de vooropleiding dans volgen, bijzondere faciliteiten kunnen bieden. Het Koning Willem II College werkt in het brugjaar met ‘dakpanklassen’. Afhankelijk van het advies van de basisschool en de wensen van de leerling en de ouders, plaatsen we de leerling in een mavo/havo, havo/atheneum of atheneum/gymnasium brugklas. Voor leerlingen van wie het definitieve niveau na de brugklas nog niet helemaal duidelijk is voor zowel docenten als leerlingen hebben we een mavo-havo-2-klas en een havo-atheneum-2-klas. Met behulp van deze verlengde brugklas bieden wij leerlingen een jaar extra in een dakpanklas aan, om het juiste niveau te bepalen. De werkwijze is vergelijkbaar met het brugjaar.

Als school hebben we een veelzijdig aanbod en bieden we veel mogelijkheden voor leerlingen met talent voor of interesse in theater, kunst, ICT, sport en wetenschap. Ons (extra) aanbod bestaat uit: Plusprofielen voor alle leerlingen in de onderbouw, wetenschap voor vwo-leerlingen, topsportfaciliteiten voor sporttalenten, dans- en muziekfaciliteiten voor danstalenten (DAMU-regelingen) en versterkt talenonderwijs.

Kenmerken van de school

 • Openbare school
 • Gerichte groei blijvende bloei
 • Rijke historie
 • Toekomstgericht
 • Veelzijdig aanbod

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • brede brugklas
 • vmbo-(g)t
 • havo
 • atheneum

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t
 • havo
 • atheneum
 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
1580

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?