Velddijk

Bergstraat 58 5931 CE Tegelen

De vso-leerlingen onder- en bovenbouw  volgen in dit gebouw  alle theorie- en praktijklessen.

Uitstroomprofiel

Toelichting van de school

VSO Velddijk is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. De school biedt onderwijs aan leerlingen waarbij het het regulier VO (nog) niet lukt een (volledig passend) aanbod in onderwijs en/of begeleiding te bieden. 

Onze leerlingen hebben een specifieke onderwijs- of ontwikkelingsvraag. Er is sprake van diplomagericht onderwijs, uitstroomprofiel vervolgonderwijs, voor de niveaus vmbo-b, vmbo-k, vmbo-t en havo en daarnaast bieden wij onderwijs aan leerlingen in het uitstroomprofiel Arbeid.

Bron

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De Velddijk biedt voortgezet speciaal onderwijs aan jongeren van 12 tot 20 jaar die dromen over hun toekomst. Een toekomst die, als gevolg van hun gedrags- of psychische stoornis, soms ver weg en moeilijk bereikbaar lijkt. Maar met onderwijs op maat en de grote stappen die onze leerlingen zetten, ligt de wereld ook voor hen open..

De basis van het onderwijs op VSO Velddijk is een opbrengstgerichte- en waar nodig individuele benadering van iedere leerling waarin we gebruik maken van ieders talent. De gemeenschappelijke leerdoelen worden aangevuld met individuele leerdoelen. Alle leerkrachten bieden maatwerk. 'Wie is die leerling die hier voor me zit? Wat heeft hij of zij nodig en wat is een haalbaar en reëel toekomstperspectief'? Onze school moet voelen als een veilige plek waar de leerling zich kan en mag ontwikkelen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven