csg Bogerman Sneek

Hemdijk 47 8601 XJ Sneek

  • Schoolfoto van csg Bogerman Sneek
  • Schoolfoto van csg Bogerman Sneek
  • Schoolfoto van csg Bogerman Sneek
  • Schoolfoto van csg Bogerman Sneek
  • Schoolfoto van csg Bogerman Sneek

Profielkeuze

Toelichting van de school

Csg Bogerman streeft naar betekenisvol leren en biedt daarom een innovatief onderwijsaanbod, zoals het Vakcollege voor leerlingen in het vmbo basis en kader en het Technasium voor leerlingen havo en vwo. Voor vmbo-GT (M@vo) biedt csg Bogerman de differentiatie Bèta challenge en het vak informatietechnologie aan. Dat al deze opleidingen gewaardeerd worden, is terug te zien in de sector- en profielkeuzes van leerlingen. 

In het vmbo kiezen leerlingen veelvuldig voor de sector Economie. Binnen deze sector valt de opleiding Horeca consumptief op, een unieke en succesvolle opleiding in de regio. Het aantal leerlingen dat kiest voor Techniek stijgt weer.

Bij de m@vo zien we dat de meeste leerlingen op de theoretische leerweg uitstromen.

Bij havo-leerlingen zijn de profielen Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij populair.

In vwo kiezen veel leerlingen voor de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek. Deze profielen passen bij de opleiding Technasium. Binnen het vwo kunnen leerlingen ook kiezen voor het gymnasium. Zij doen eindexamen in Latijn en/of Grieks. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het plan heeft drie pijlers. Betrokken, bevlogen en echt: vanuit deze houding zetten de medewerkers van csg Bogerman zich iedere dag in om de leerlingen te laten groeien.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Bogerman wil leerlingen helpen zich te ontwikkelen met hoofd, hart en handen. De zorg die Bogerman biedt, is altijd maatwerk. De samenwerking met ouders speelt hierin een cruciale rol. Alle locaties van Bogerman werken intensief samen op het gebied van zorg

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven