Gymnasium Beekvliet

Beekvlietstraat 4 5271 SM Sint-Michielsgestel

  • Schoolfoto van Gymnasium Beekvliet
  • Schoolfoto van Gymnasium Beekvliet
  • Schoolfoto van Gymnasium Beekvliet
  • Schoolfoto van Gymnasium Beekvliet

In het kort

Toelichting van de school

Gymnasium Beekvliet. Brengt je ver.

 

Op Beekvliet vragen we eigenlijk nooit wat de leerling later wil worden. Hij is al iemand. En daar begint onze uitdaging. We vergroten waar de leerling goed in is en ontwikkelen dat. En dat waar hij niet goed in is, proberen we samen te verbeteren. Maar van nature kijken we naar de talenten van de leerlingen. Gymnasium Beekvliet is een relatief kleine school met een sterke focus op leerlingen. Dat zie je ook terug in onze resultaten. We hebben goede doorstroomcijfers en een hoog slagingspercentage. 
Maar wat belangrijker is, is persoonlijke ontwikkeling en de plek in het maatschappelijk leven. We vinden het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen tot zelfverzekerde jong volwassenen en een toekomst kiezen die bij hen past. Veel oud-leerlingen van Beekvliet schoppen het ver in onze maatschappij en bekleden mooie functies bij bedrijven en organisaties over de hele wereld. Een verdienste die niet alleen verkregen is door een zware studie, maar ook door de manier waarop wij leerlingen willen begeleiden. Zelfstandig denken en  samenwerken vinden wij belangrijk. We stimuleren het hogere denken, los van kaders en beperkingen. Daarbij hechten we veel waarde aan het plezier en geloof in eigen kunnen en
daarnaast aan creativiteit. Met wat de leerling leert, spiegelen we hem in de wereld om zich heen. In een wereld waarin hij van belang is voor de ander en de ander voor hem. Dan kan hij een toekomst kiezen die past bij zijn gymnasiale vorming en zijn ideeën, die nu en later van toegevoegde waarde zijn in onze maatschappij.  

Wij staan naast de leerling en brengen hem verder!

 

Kenmerken van de school

  • Sfeer!
  • Betrokkenheid!
  • Internationalisering!
  • Begeleiding!

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • gymnasium

Bron

Bovenbouw

  • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Door een forse aanmelding rond 2015 is het leerlingaantal gestegen tot boven de 800. Nu is dit weer gedaald naar het huidige niveau, dat hoger ligt dan de jaren vóór 2015. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
656

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven