De Internationale Vos

Bachplein 578 3122 JM Schiedam

  • Schoolfoto van De Internationale Vos
  • Schoolfoto van De Internationale Vos

In het kort

Toelichting van de school

De Internationale Vos (DIV) onderdeel van de Vlaardingse Openbare scholengroep (de Vos) verzorgt op het Bachplein Schiedam, de Eerste Opvang Anderstaligen. Ook verzorgt De Internationale Vos onderwijs op de Albertine Agneslaan aan vooral oudere leerlingen die uitstromen naar het MBO en op de locaties van De Mavo Vos en Het College Vos onderwijs aan leerlingen van de liftklas.

Leerlingen die aan het eind van groep 8 of De Internationale Vos/EOA een taalachterstand hebben, krijgen in de Liftklas één tot twee jaar onderwijs op maat aangeboden. Door de achterstand kunnen zijn het voortgezet onderwijs nog niet volgen op het haalbare niveau, terwijl ze daar wel de capaciteiten, inzet en motivatie voor hebben. Door veel aandacht te besteden aan Nederlands en aan vaktaal van de reguliere vakken, bereiken we dat de leerlingen een veel betere start maken in het vmbo, havo of vwo. 

De liftklas wordt aangeboden op Het College Vos (Claudius Civilislaan) op BBL/KBL/GTL niveau en op De Mavo Vos (Korhoenlaan) op BBL/KBL/GTL/Mavo+ niveau.

Kenmerken van de school

  • Openbaar
  • Nieuwkomers
  • Eerste Opvang Anderstaligen
  • Kleinschalig

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Ontwikkeling leerlingaantallen

Het aantal leerlingen op De Internationale Vos verschilt jaarlijks. Dit komt doordat de leerlingen die hier les krijgen vooral uit gezinnen komen die asiel aanvragen in Nederland. De situatie in de verschillende delen van de wereld zijn hierbij bepalend. De afgelopen jaren schommelde het aantal leerlingen rond de 150. Vanaf vijf jaar geleden zien we een sterke toename van het aantal leerlingen uit oorlogsgebieden. Het aantal leerlingen liep op naar ongeveer 235 leerlingen in november 2017. 

inmiddels is de daling weer ingezet en is ook te verwachten dat deze daling doorzet.

De leerlingen volgen 1 tot 2 jaar onderwijs op de locatie, maar doen geen examen. Na deze periode stromen zij in op een van de andere scholen van de Vlaardingse Openbare Scholengroep, of bij een andere school, zoals het MBO.

Vandaar dat er geen resultaten zichtbaar zijn over  "examenleerlingen".

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
198

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven