Libanon Lyceum

Mecklenburglaan 49 (onderbouw) / Ramlehweg 6 (bovenbouw) 3061 BD(Mecklenburglaan)/3061JX(Ramlehweg) Rotterdam

Schoolfoto van Libanon Lyceum

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het Libanon Lyceum daagt je iedere dag uit. In de Wereldklas waar je niet alleen uit je boeken leert, maar vooral ook van de wereld om je heen. Met Technasium en Bèta Challenge waar je leert vraagstukken uit het echte leven op een creatieve manier op te lossen. Je kunt ook kiezen uit een groot aanbod van bijvoorbeeld talen, kunst en filosofie én voor een XL-pakket voor excellente vwo-leerlingen.

Naast het reguliere lesprogramma heeft de school ook een gevarieerd aan aanbod aan andere programma’s en activiteiten zoals: First Lego League. Deelname aan Olympiades voor wiskunde, biologie, natuur- en scheikunde.

Schrijversdag met bekende schrijvers. Werkweken en internationale reizen. Landelijke sporttoernooien zoals hockey en Olympic moves.

In de bovenbouw bieden wij DELF en Cambridge Engels aan. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven