Het Praktijkcollege Centrum

Schietbaanstraat 26 3014 ZX Rotterdam

  • Schoolfoto van Het Praktijkcollege Centrum
  • Schoolfoto van Het Praktijkcollege Centrum
  • Schoolfoto van Het Praktijkcollege Centrum
  • Schoolfoto van Het Praktijkcollege Centrum
  • Schoolfoto van Het Praktijkcollege Centrum

Schooladvies en plaatsing

Hier zie je per onderwijssoort of leerlingen in het derde leerjaar boven, op of onder hun basisschooladvies zitten. Alleen de leerlingen die in leerjaar 1, 2 en 3 op dezelfde school zitten, worden hierin meegenomen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Diploma's en certificaten praktijkonderwijs

Toelichting van de school

Elke leerling wil uiteindelijk met een diploma van school; jij natuurlijk ook. Vanaf het eerste leerjaar verzamel je bewijzen voor de verschillende vakken. Met dit bewijs kun je laten zien wat je hebt geleerd. Uiteindelijk komen de bewijzen in jouw portfolio. Dat portfolio is natuurlijk iets om trots op te zijn. Als je na een aantal jaar klaar bent met school kun je met jouw portfolio laten zien wat je in al die jaren allemaal hebt geleerd en gedaan. Daarmee kun je jouw diploma praktijkonderwijs behalen. 

Je kunt op HPC Centrum ook nog andere certificaten en (branche)diploma’s halen. Vanaf het derde leerjaar starten we met IVIO-examens. Dit zijn landelijk erkende examens voor onder andere Nederlands, rekenen/wiskunde, Engels, burgerschap en sociale vaardigheden op het werk. Vanaf het derde leerjaar starten we ook met branche-examens. Dit zijn praktijkexamens waar je tijdens de praktijkvakken op voorbereid wordt. Als je voor dit examen slaagt, behaal je een branchecertificaat of -diploma dat landelijk erkend is in die branche. Voorbeelden zijn Winkelmedewerker of Werken in de logistiek (detailhandel), Werken in de keuken (horeca), Werken in het schildersbedrijf of Werken in de houtbranche (techniek) en de basisvakopleiding schoonmaak met de aanvullende module Gezondheidszorg (facilitair).


Zijn er leerlingen die de school verlaten met een diploma en/of certificaat?
Weergave Diploma's en certificaten

Bron

Na het praktijkonderwijs

Toelichting van de school

Nadat je je diploma hebt, kun je gaan werken. Je hebt in je tijd op school ontdekt welk werk je leuk vindt en waar je goed in bent. We helpen je om alles te regelen, zodat je een nieuwe stap kunt maken. Een klein groepje leerlingen leert door, zij doen het entreetraject oftewel mbo 1. Dit kan gewoon bij ons op school. Zo blijf je in je vertrouwde omgeving met de docenten die je kent.

De afgelopen jaren is het percentage leerlingen dat bij ons uitstroomt naar bestendige arbeid hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wat doen de leerlingen na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, na het praktijkonderwijs

Bron

Wat doen de leerlingen die in 2020-2021 de school verlieten, één en twee jaar na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, één en twee jaar na het praktijkonderwijs

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven