Montfort College

Montessoriweg 14 3083 AN Rotterdam

 • Schoolfoto van Montfort College
 • In het lab: programmeren, drones vliegen, werken met de lasersnijder en de 3d printer...
 • Op het Montfort College is een volledig uitgeruste mediatheek waar leerlingen boeken kunnen lezen en lenen en kunnen werken aan de pc.
 • Samen leren is heel belangrijk. De school heeft daarvoor verschillende plekken ingericht, om te leren en te ontspannen.
 • Op het Montfort College helpen leerlingen elkaar bij het leren en het wennen op school: met peerbuddy's, -tutoren en -leaders.

In het kort

Toelichting van de school

Het Montfort College is een school voor vwo - havo - mavo.

Het Montfort College werkt met het zogenaamde Inclusieve Rooster. Dit rooster staat voor minder lessen op een dag, die langer duren. Daarnaast krijgen de leerlingen dagelijks huiswerkbegeleiding onder schooltijd en wordt binnen het rooster een deel van de lessen als keuzewerktijd in de daltonuren aan de leerlingen aangeboden.

Sinds juli 2018 is het Montfort College Dalton in oprichting. Dit betekent in de praktijk dat de school bij verdere professionalisering en bij het maken van beleidskeuzes de vijf pijlers van Daltononderwijs centraal stelt: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie. De school is van mening dat het belangrijk is hier extra aandacht aan te besteden en leerlingen te helpen bij het leren zelfstandig worden en bij het leren samenwerken. Door leerlingen meer verantwoordelijkheid te geven en hen te begeleiden bij het maken van keuzes leren de leerlingen belangrijke vaardigheden die ze later in de maatschappij ook nodig hebben en voelen de leerlingen zich meer betrokken bij de school. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen leren nadenken over de keuzes die ze maken en dat leerlingen hierop leren reflecteren. Binnen de keuzewerktijd is er keuze uit ondersteuningslessen voor alle vakken, voor projecten en cursussen en daarnaast kunnen leerlingen deze tijd inzetten om aan een werkstuk of presentatie te werken in bijvoorbeeld de goed uitgeruste mediatheek van de school.

Het Montfort biedt op de drie niveaus alle sectoren en profielen aan. Daarnaast kunnen leerlingen zich aanmelden voor het programma Chinees, dat een eindexamenvak is op het vwo. Ook kunnen leerlingen zich aanmelden voor de cursus Cambridge- en Business English, die resulteert in een officieel erkend certificaat van de Cambridge University. Sinds 2021 is het ook mogelijk voor leerlingen zich aan te melden voor het programma Goethe Duits.

Het Montfort College is sinds 2016 gesitueerd in een modern pand, dat voorzien is van moderne faciliteiten als goede wifi door het hele gebouw, een lift en rolstoelvriendelijke toiletten.

Kenmerken van de school

 • Kleinschalig
 • Betrokken docenten
 • Dalton in oprichting
 • Ondersteuning op school
 • Werken met laptops in de klas

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-(g)t / havo
 • havo / vwo

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t
 • havo
 • atheneum

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het Montfort College is een kleine, veilige school voor mavo-, havo- en vwo-onderwijs.

Het Montfort biedt op de drie niveaus (mavo, havo en vwo) alle sectoren en profielen aan. Daarnaast kunnen leerlingen zich aanmelden voor het programma Chinees, dat een eindexamenvak is op het vwo. Ook kunnen leerlingen zich aanmelden voor de cursus Cambridge- en Business English, die resulteert in een officieel erkend certificaat van de Cambridge University, of voor het programma Goethe Duits dat leerlingen extra uitdaging biedt in het vak Duits.

Sinds schooljaar 2020-2021 werkt het Montfort College met aanvullende leermiddelen. Naast de boeken werken leerlingen ook met een laptop. Het ontwikkelen van digitale vaardigheden is hierbij een doelstelling. De extra mogelijkheden in differentiatie binnen de les maakt dat leerlingen gerichter begeleid kunnen worden in hun ontwikkeling. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
876

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven