Het Lyceum Rotterdam voor Kunst, Wetenschap en Ondernemen

Beukelsdijk 91 3021 AE Rotterdam

 • Schoolfoto van Het Lyceum Rotterdam voor Kunst, Wetenschap en Ondernemen
 • Schoolfoto van Het Lyceum Rotterdam voor Kunst, Wetenschap en Ondernemen
 • Schoolfoto van Het Lyceum Rotterdam voor Kunst, Wetenschap en Ondernemen
 • Schoolfoto van Het Lyceum Rotterdam voor Kunst, Wetenschap en Ondernemen

In het kort

Toelichting van de school

Het Lyceum Rotterdam is een middelgrote school voor havo, atheneum en gymnasium leerlingen. Een school waar je jezelf kan en mag zijn. Duidelijkheid omtrent afspraken, waarden en normen en een warme en prettige sfeer maken Het Lyceum Rotterdam een school waar we elkaar kennen en respecteren. Wij zijn creatief, inspirerend, ondernemend en betrokken bij onze leerlingen. Deze werksfeer nodigt je uit jouw grenzen te verleggen en te ondernemen op creatief en intellectueel gebied. Onze school stimuleert je een actieve inbreng te hebben en te excelleren in kunst, wetenschap en ondernemen.

Kunst 

Op Het Lyceum Rotterdam krijgt iedere leerling die de richting kunst heeft gekozen, naast alle gewone vakken, elke week zeven lesuren in verschillende kunstvakken. In de onderbouw maak je tijdens de kunstvakken kennis met verschillende materialen en technieken. Je leert hoe je ideeën kunt vormgeven en uitwerken.? Zo ontwikkel je een goede basis om bewuste keuzes te maken en in de bovenbouw een individueel traject in te gaan ter voorbereiding op jouw vervolgstudie. Het Lyceum Rotterdam beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor de kunstvakken: teken- en schilderateliers, een modeatelier, 3D-ateliers en digitale media-atelier. Net als jij hebben al jouw medeleerlingen, die voor de richting kunst hebben gekozen, iets met beeldende vormgeving. Dat schept een band en geeft een heel speciale sfeer.  

Wetenschap

Op Het Lyceum Rotterdam krijgt iedere leerling die de richting wetenschap kiest, ?naast alle gewone vakken, elke week zeven lesuren in natuurwetenschappelijke vakken. Je mag werken in een creative lab en achter de computer producten ontwerpen. Alle speciale werkplaatsen voor deze lessen zijn op Het Lyceum Rotterdam aanwezig, waaronder laboratoria, ateliers en digitale studio’s. Op Het Lyceum Rotterdam leer je probleemoplossend en vernieuwend te denken. Zo word je bij ons op school perfect voorbereid op het hbo of de universiteit. 

Ondernemen

Op Het Lyceum Rotterdam ?krijgt iedere leerling die de richting ondernemen kiest, naast alle gewone vakken, elke week zeven lesuren gericht op ondernemen. Deze vakken variëren van leiderschap tot het opzetten van een eigen bedrijf. Hiervoor heb je een grote dosis lef en creativiteit nodig en zal je veel gaan samenwerken met je medeleerlingen! In onze speciale business-lounge kun je zelf ervaren hoe het is om ondernemer te zijn. Na Het Lyceum Rotterdam met ?de richting ondernemen kun? je doorstromen naar studies ?die te maken hebben met ondernemerschap, leiderschap en internationalisering.

Da Vinci

Bij de naam Da Vinci denkt men al snel aan kunst, maar Leonardo da Vinci was ook een bevlogen wetenschapper en ondernemer. De Da Vinci-klas is dan ook bedoeld voor kinderen die nog niet kunnen kiezen tussen de richtingen Kunst, Wetenschap en Ondernemen. In de Da Vinci-klas krijg je te maken met aspecten van alle drie deze richtingen. Op deze manier kun je een eerste jaar beleven waarin je nog volop de tijd krijgt om te ontdekken tot welke richting jij je het meest aangetrokken voelt. 

Kenmerken van de school

 • Kunst, Wetenschap, Ondernemen
 • Creatief en Onderzoekend
 • 21st Century Skills
 • Excellentie
 • gymnasium, atheneum, havo

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • havo / vwo
 • atheneum

Bron

Bovenbouw

 • havo
 • atheneum
 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren gestegen. De belangstelling voor onze school is groot, vanwege ons aantrekkelijk onderwijs aanbod en onze positieve sfeer. We blijven desalniettemin een kleine, persoonlijke en informele school.  
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
923

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven