Lyceum Kralingen

Witte Hertstraat 1 3061 CT Rotterdam

  • Schoolfoto van Lyceum Kralingen
  • Schoolfoto van Lyceum Kralingen
  • Schoolfoto van Lyceum Kralingen
  • Schoolfoto van Lyceum Kralingen

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het Lyceum Kralingen is een kleine havo/vwo school. De leerlingen kunnen een keuze maken uit drie richtingen: Technsium, Codasium en Taal & Cultuur. In eerste jaar volgen alle leerlingen een periode afwisselend een vak uit een van de richtingen. Na het eerste jaar is het mogelijk om een van deze genoemde richtingen te kiezen.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het schooljaar 2019-2020 is het schoolplan geschreven voor 2019-2023. Dit schoolplan is tot stand gekomen door medewerking van leerlingen, docenten én ouders. De inhoud van het document wordt dan ook breed gedragen. In het schooljaar 2022-2023 zal er een nieuw schoolplan worden geschreven voor de komende vier jaren. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De zorg voor leerlingen heeft op het Lyceum Kralingen een hoge prioriteit. Elke leerling die goed in zijn vel zit maakt immers een betere kans zijn schoolcarrière vlot(ter) te doorlopen, dus naast kwalitatief hoogwaardig onderwijs is zorg op maat een absolute must. Het ondersteuningsplan is toegevoegd voor iedereen die benieuwd is naar de specifieke opzet van de zorgstructuur op het Lyceum Kralingen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven