Norbertus Gertrudis Lyceum

Lyceumlaan 10 4702 XG Roosendaal

 • Schoolfoto van Norbertus Gertrudis Lyceum
 • Schoolfoto van Norbertus Gertrudis Lyceum
 • Schoolfoto van Norbertus Gertrudis Lyceum
 • Schoolfoto van Norbertus Gertrudis Lyceum
 • Schoolfoto van Norbertus Gertrudis Lyceum

In het kort

Toelichting van de school

Je leert niet voor school, maar voor het leven. Dus doe je bij ons, op het Norbertus Gertrudis Lyceum, niet alleen de nodige kennis op, maar onderzoek je ook wat al die kennis met elkaar te maken heeft. Je krijgt ruimte voor jouw keuzes en interesses. En nog belangrijker: je krijgt de tijd om te worden wie je bent en het diploma tehalen dat het beste bij je past. Een school, waar jouw leren centraal staat. En jij dus ook! 

ONDERZOEKEND LEREN
Onderzoekend leren is een basis vak op het Norbertus Gertrudis Lyceum. Aan de hand van een stappenplan leer je hoe je systematisch kunt onderzoeken wat jou interesseert: hoe leer ik snel noten lezen, hoe werkt een 3D-printer, is er een handiger systeem denkbaar dan winkelwagenmuntjes? Zo’n stappenplan is gereedschap voor het leven: elke denkbare vraag kun je ermee te lijf. Met hulp van mentoren en vakdocenten onderzoek je ook je eigen leerproces: wat gaat goed, hoe kan het nog beter, waar liggen mijn talenten en wat vind ik belangrijk? Samen bepalen jullie of je gaat verdiepen, verbreden of verrijken.Jouw school, jouw keuze! 

CAMBRIDGE ENGELS
Engels is heel belangrijk! Waarschijnlijk ga je later in het Engels studeren. Veel leerboeken zijn in het Engels geschreven. In het internationale zaken leven - en de kans is heel groot dat je daar terecht komt - is Engels de voertaal. In heel veel landen kun je met Engels terecht. Kortom: Engels is het paspoort naar de wereld. Daarom leer je bij ons Engels op een hoger niveau, het zogenaamde Cambridge Engels. Alle leerlingen behalen een internationaal erkend certificaat. En natuurlijk is dat certificaat op het niveau dat het beste bij je past! 

GYMNASIUM
Met een vwo-diploma kun je later naar de universiteit. Sommige leerlingen volgen lessen in de klassieke talen Grieks en Latijn. Zij krijgen een gymnasium diploma, het hoogste vwo-diploma. Heb je een brede algemene ontwikkeling, belangstelling voor geschiedenis en gevoel voor taal? Dan is het gymnasium iets voor jou. Naast de ‘gewone vakken’ verdiep je je vijf of zes jaar in de taal en cultuur van de Grieken en Romeinen, de grondleggers van onze beschaving.  

BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOOL
Voor sommige leerlingen is het gewone niet uitdagend genoeg. Zij zoeken meer verdieping en verbreding dan een school normaal gesproken biedt. Op he tNorbertus Gertrudis Lyceum kan dat. Hoogbegaafde leerlingen krijgen de mogelijkheid een programma op maat te volgen. Misschien worden lessen vervangen door verrijkingsopdrachten. Misschien kun je wel een klas overslaan. Misschien kun je jouw speciale kennis overdragen aan anderen. Misschien wil je wel meer schoolvakken doen. Op Jouw School mag je excellent zijn! 

KUNST EN CULTUUR
Op het Norbertus Gertrudis Lyceum besteden we veel aandacht aan kunst en cultuur. Dat vinden we belangrijk. Door theater- en museumbezoek verbreed je je blik op de wereld. Muziek maken, tekenen, beeldende vorming en creatief schrijven stimuleren je verbeelding en zorgen ervoor dat je je nog beter kunt in leven in andere mensen. Daardoor leer je ook weer beter samenwerken. Maar kunst en cultuur leren je ook veel over jezelf, wat je vindt en waar je vandaan komt. We zeiden toch, dat jouw ontwikkeling centraal staat op Jouw School? 

WERELDBURGERSCHAP
En zo word je iemand die thuis is in deze snel veranderende wereld. Je kent jezelf en je kunt je in allerlei culturen redden. Nieuwe ontwikkelingen zijn voor jou een uitdaging. Je wilt groeien en ontdekken. Maar vooral: je beseft dat je een taak hebt in de wereld. Je wilt haar later beter achterlaten dan je haar geërfd hebt. Jouw school, jouw wereld! 

Kenmerken van de school

 • Talentontwikkeling
 • Goede sfeer en traditie
 • Cultuur en wereldburgerschap
 • Onderzoekend leren
 • 21e eeuw vaardigheden

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • havo
 • havo / vwo
 • atheneum
 • gymnasium
 • vwo

Bron

Bovenbouw

 • havo
 • atheneum
 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Door het samengaan van het Norbertuscollege en Gertrudiscollege (afdeling havo en vwo) tot het Norbertus Gertrudis Lyceum is het leerlingen aantal sterk gestegen.
Weergave

Leerlingen
1561

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school? Toelichting

Bron

Terug naar boven