Yuverta vmbo Roermond

Jagerstraat 6 6042 KA Roermond

Schoolfoto van Yuverta vmbo Roermond

In het kort

Toelichting van de school

Vanaf 1 augustus 2021 zijn wij samen gegaan met Helicon en Wellant tot Yuverta!

Je reis naar de toekomst begint bij het kennen van jezelf. Wie ben je? Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Hoe draag je iets bij aan de wereld om je heen? ? ? Je gaat naar school bij Yuverta als je tijdens deze ontdekkingsreis een zetje in de goede richting zoekt. Een vertrouwde en veilige omgeving bij jou in de buurt. Waar iedereen je kent, je jezelf kunt zijn en je tot bloei komt. Waar je niet alleen kunt leren óver, maar vooral aan de slag mag mét klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. Aan de hand van echte projecten uit het bedrijfsleven. Je krijgt genoeg begeleiding, maar je moet het wel zelf doen. Zo raak je vertrouwd met je eigen toekomst. En met die van de wereld.? ? Wil je je eerste stappen richting de toekomst zetten? Dan voel je je thuis bij Yuverta.

De kenmerken van Yuverta vmbo Roermond op een rijtje: 

Schoolgrootte

Onze school is  kleinschalig waardoor wij onze leerlingen goed kennen. In totaal zitten er 550 leerlingen op Yuverta vmbo Roermond. 

Leerwegen Bij Yuverta vmbo Roermond worden de Basisberoepsgerichte leerweg, Kaderberoepsgerichte leerweg en Gemengde leerweg aangeboden. Het is ook mogelijk om je Theoretische Leerweg-diploma te halen door een extra algemeen vak te kiezen binnen de Gemengde leerweg. Slaag je, dan kun je kiezen voor een diploma Gemengde leerweg óf Theoretische leerweg. Welke leerweg je ook kiest,bij ons haal je het beste in jezelf naar boven!

Dienstverlening en Producten (D & P)

Yuverta vmbo Roermond biedt het examenprogramma Dienstverlening en producten( D&P) aan. D&P is een intersectoraal programma. Dat wil zeggen dat alle sectoren , groen, techniek, zorg en welzijn en economie aan bod komen in het lesprogramma. D&P biedt een goede basis van waaruit de leerlingen alle richtingen op kunnen gaan -  of dat nou groen, voeding, techniek, zorg, administratie, veiligheid, sport of HAVO is. Het is bovendien bij uitstek geschikt om aan een aantal ‘2025-vaardigheden’  te werken. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid om de beroepskeuze uit te stellen en te werken aan brede beroepsvaardigheden. 

Programma paard

VMBO leerlingen van alle leerjaren hebben de mogelijkheid om eenmaal per maand op een laagdrempelige wijze, maar ook 'op niveau' met pony's en paarden om te gaan en les te krijgen in paardrijden. Deze cursus vindt plaats op een manege in Echt waar de leerlingen met de bus heen gaan. Nadere informatie en aanmelding vindt plaats bij aanvang van het nieuwe schooljaar. 

Aanbod van leerstof naar niveau en belangstelling

De intellectuele ontwikkeling van leerlingen verschilt, net zoals motivatie en interesse, tempo en manier van leren en sociaal beleven. De individuele aandacht voor de leerling is één van de belangrijke kenmerken van Yuverta. Het onderwijs is afgestemd op de mogelijkheden, behoeften én interesses van leerlingen. Hiermee geven we hen een optimale basisvorming en is een goede doorstroming naar een vervolgopleiding mogelijk.

Persoonlijke begeleiding

Het onderwijs bij onze school staat in dienst van de totale ontwikkeling van de leerling. Yuverta helpt haar leerlingen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een zinvolle plaats in het toekomstige beroep en in de maatschappij. Dit betekent dat leerlingen worden begeleid in het ontwikkelen van competenties: een mix van kennis, leervaardigheden en houding. Voor leerlingen die extra zorg nodig hebben, is veel ruimte en begeleiding aanwezig. De grootte van de klassen en de inzet van veelal een klein team aan docenten per leerling maakt dit ook mogelijk.   

Afwisseling in denken en doen

De belangstelling van de leerling wordt geprikkeld door veel afwisseling in theorie en praktijk. De geleerde theorie komt in praktijkopdrachten uitvoerig aan bod, maar op het vmbo van Yuverta leren onze leerlingen vooral door kennis zelf toe te passen.

Breed onderwijs-en vormingsaanbod

Naast het ontwikkelen van de intellectuele en technische vaardigheden van de leerling besteedt Yuverta veel aandacht aan de creatieve en sociale ontwikkeling. Het onderwijs is bovendien gericht op bevordering van sociale integratie en actief burgerschap. Niet alleen wordt de leerling respect voor de omgeving bijgebracht, ook respect voor elkaar is van groot belang.

Brede beroepsoriëntatie

Op 12-jarige leeftijd weet je meestal nog niet goed wat je wilt worden. Daarom biedt Yuverta leerlingen de mogelijkheid om gedurende 2 jaren van oriëntatie een paar belangrijke vragen te beantwoorden: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? In leerjaar 3 en 4 kunnen leerlingen vakken kiezen die bij hen en hun vervolgopleiding passen. Gedurende de oriëntatie in het bedrijfsleven(stage) worden onze leerlingen in de gelegenheid gesteld om in de praktijk te ervaren of een beroep écht bij ze past.  Met een vmbo-diploma van Yuverta op zak kan de leerling alle kanten op. Vanzelfsprekend naar het MBO-Groen, maar met het diploma zijn zij ook welkom bij de andere MBO-sectoren. Met de juiste leerweg behoort doorstromen naar de HAVO ook tot de mogelijkheden. Want dat is wat VMBO doet: ervoor zorgen dat leerlingen hun passies en talenten ontdekken en daar later hun werk van kunnen maken.

Groen motiveert

De groene inkleuring van het VMBO motiveert veel leerlingen bij het leren. Zij waarderen het belang van leven, wonen, leren en werken in de groene sector. 

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b / vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

CITAVERDE College Roermond is een groeiende school voor VMBO met een instroom in alle richtingen: BASIS, KADER, GEMENGD en THEORETISCHE leerweg. Voor schooljaar 2019-2020 heeft CITAVERDE College Roermond een instroom van 147 leerlingen in leerjaar 1 en nog eens 22 leerlingen in de overige leerjaren ( tussentijdse –of zij- instroom).
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
561

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?