de Wijnberg Onderwijsexpertise SO - VSO

Kasteel Hillenraedtstr 36 D 6043 HK Roermond

Schoolfoto van de Wijnberg Onderwijsexpertise SO - VSO

In het kort

Toelichting van de school

De Wijnberg is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en geeft onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar op locaties in Venlo, Venray, Roermond en Weert. We bieden passend onderwijs aan kinderen/jongeren met een complexe onderwijs- en zorgvraag, waarbij we nauw samenwerken met onze zorgpartners. We werken vanuit de gedachte ‘Een kind – een gezin - een plan’. Leerlingen verblijven tijdelijk op onze school.   

Naast het didactisch aanbod dat wij geven, dragen wij bij aan het de leergeschiktheid van de leerling. Daarna begeleiden we de leerling naar de best passende vervolgplek. Dagelijks staat een team van professionals klaar om dit doel samen te verwezenlijken. Uit ons motto ‘de Wijnberg: dat zijn wij!’ spreekt onze verbondenheid met onze leerlingen en hun ouders/verzorgers, én onze trots!

Kenmerken van de school

  • In relatie
  • Autonomie
  • Groei
  • Ik OK- jij OK

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Door onze kortdurende trajecten hebben we te maken met dagelijkse in-, door- en uitstroom van leerlingen. Dit heeft tot gevolg dat onze leerlingenaantallen gedurende het jaar fluctueren. Een tweede effect is dat we gedurende het jaar meer leerlingen onderwijs bieden dan op de peildata aanwezig zijn. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
17

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

Full Service Centrum. Samen met de Mutsaersstichting vormt de Wijnberg een Full Service Centrum waarbij wordt gewerkt vanuit de gedachte ‘Eén kind - een gezin - een plan!’. Onderwijs en Zorg zijn samen verantwoordelijk voor het aanbieden van passende Onderwijs -Zorgarrangementen. Onze visie op Passend Onderwijs is: wij zijn als Full Service Centrum dé vindplaats van de beste arrangementen op het gebied van Onderwijs & Zorg - Zorg & Onderwijs. Wij realiseren dit door het organiseren van 'de profijtelijke keten in de regio' (Roermond, Weert, Venlo, Horst aan de Maas / Venray), in de vorm van een KEC met een primair procesintern en extern, ter ondersteuning van de meer reguliere settings.

Terug naar boven