Praktijkonderwijs Roermond

Heinsbergerweg 192 6045 CL Roermond

Schoolfoto van Praktijkonderwijs Roermond

In het kort

Toelichting van de school

Praktijkonderwijs Roermond is een kleine, overzichtelijke school. Medewerkers en leerlingen kennen elkaar. Leerlingen krijgen veel mogelijkheden. Wij willen dat iedereen zijn optimale mate van zelfstandigheid bereikt. Hiervoor heeft elke leerling een individueel ontwikkelingsplan: IOP.
Naast het aanleren van de basisvaardigheden van de praktijk- en de theorievakken, bieden we veel extra’s: een Arbeidspracticum (RAP), eigen leer/woonhuis, diverse branche certificaten die binnen de diverse arbeidsmarktprofielen te behalen zijn: Techniek, Groen, Werken in de Winkel, Horeca, Huishoudkunde, Textiel, Uiterlijke Verzorging. Uitstroom naar arbeid is onze opdracht. Doorstroom naar MBO behoort indien een leerling hiertoe in staat is tot de mogelijkheid.

Kenmerken van de school

  • Van leren tot werken
  • Praktijkonderwijs
  • Kleine school
  • Een vaste mentor
  • IOP

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • praktijkonderwijs

Bron

Bovenbouw

  • praktijkonderwijs

Bron

Bezoek deze school

  1. vanwege corona, volg onze website

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Praktijkonderwijs Roermond is een kleinschalige school. We hebben in 2020-2021 195 leerlingen. Klassen bestaan gemiddeld uit 12 leerlingen. Soms ook wel eens iets groter, vaak ook juist kleiner. We kijken naar het aanbod dat jij als leerling nodig hebt. Kies jij voor een specifiek vak binnen ons aanbod, dan maken we daar een lessentabel voor. Ook als er maar 3 leerlingen voor dat vak gekozen hebben. Het uitgangspunt is dat jij de les krijgt, die jij nodig hebt om jouw toekomst vorm te kunnen geven.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
195

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?