Praktijkonderwijs Roermond

Heinsbergerweg 192 6045 CL Roermond

Schoolfoto van Praktijkonderwijs Roermond

In het kort

Toelichting van de school

Praktijkonderwijs Roermond is een kleine, overzichtelijke school. Medewerkers en leerlingen kennen elkaar. Leerlingen krijgen veel mogelijkheden. Wij willen dat iedereen zijn optimale mate van zelfstandigheid bereikt. Hiervoor heeft elke leerling een individueel ontwikkelingsplan: IOP.
Naast het aanleren van de basisvaardigheden van de praktijk- en de theorievakken, bieden we veel extra’s: een Arbeidspracticum (RAP), eigen leer/woonhuis, diverse branche certificaten die binnen de diverse arbeidsmarktprofielen te behalen zijn: Techniek, Groen, Werken in de Winkel, Horeca, Huishoudkunde, Textiel, Uiterlijke Verzorging. Uitstroom naar arbeid is onze opdracht. Doorstroom naar MBO behoort indien een leerling hiertoe in staat is tot de mogelijkheid.

Kenmerken van de school

  • Van leren tot werken
  • Praktijkonderwijs
  • Kleine school
  • Een vaste mentor
  • IOP

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • praktijkonderwijs

Bron

Bovenbouw

  • praktijkonderwijs

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Praktijkonderwijs Roermond is een kleinschalige school, die momenteel flink groeit. We hebben in 2023-2024 250 leerlingen. Onze leerlingen komen op advies van hun vorige school en worden door het bovenschoolstoetsingsorgaan van het SWV VO 31.02 getoetst of zij toelaatbaar zijn tot het praktijkonderwijs.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
250

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?