Jacobus Fruytier scholengemeenschap Rijssen

De Stroekeld 142 7463 CA Rijssen

  • Schoolfoto van Jacobus Fruytier scholengemeenschap Rijssen
  • Schoolfoto van Jacobus Fruytier scholengemeenschap Rijssen

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Als school vinden we het belangrijk om leerlingen vanuit onze christelijke levensbeschouwing actief te laten participeren in de 21e eeuwse maatschappij. Voor dit laatste hebben zij o.a. creativiteit, probleemoplossend vermogen, kennis van moderne media en vaardigheden als samenwerken nodig. Wij zijn dus actief bezig om in ons curriculum meer ruimte vrij te maken voor de ontwikkeling van kennis en vaardigheden, zoals de 21e eeuw die van ons vraagt. Daarnaast ruimen wij in onze schoolweken ook tijd in voor persoonlijke ontwikkeling. Leerlingen die weten waarvoor ze leven en weten wat ze willen, zijn burgers die een volwaardige plaats in deze maatschappij kunnen innemen. Onze reformatorische levensbeschouwing biedt hen daarbij een lange en vormende traditie van ideeën en mogelijkheden. 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven