Portus Farelcollege

Kastanjelaan 50 2982 CM Ridderkerk

  • Schoolfoto van Portus Farelcollege
  • Schoolfoto van Portus Farelcollege
  • Schoolfoto van Portus Farelcollege

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

In het schoolplan geven we onze visie en plannen weer voor een periode van vier jaar. Ons huidige schoolplan 'Farel op koers' is het spoorboekje voor onze onderwijsbeleid voor de komende jaren. Kern van ons onderwijs is dat wij onze leerlingen kennis en vaardigheden willen bijbrengen die hen verder helpt in de samenleving. We leggen de basis voor hun toekomst. We doen dit op een uitdagende en eigentijdse manier.
Leerlingen uitdagen betekent ook dat wij van hen het nodige verwachten.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze zorgverlening heeft tot doel de uitval van leerlingen te beperkentval en is gericht op een geslaagde schoolcarrière.
Faalangst en dyslexie bijvoorbeeld mogen daarin geen belemmering zijn. Mentoren en leerlingbegeleiders houden uw kind goed in de gaten.
Ook heeft het Farelcollege een Zorg Advies Team dat in bijzondere gevallen hulp biedt. Onze school werkt daarin samen met o.a. Bureau Jeugdzorg. Voor gedetailleerde informatie leest u het zorgplan.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven