Chr. College Groevenbeek

Korenlaan 1 3881 DA Putten

Schoolfoto van Chr. College Groevenbeek

Profielkeuze

Toelichting van de school

In het vmbo bieden we twee richtingen voor beroepsonderwijs: dienstverlening & producten (D&P) en zorg & welzijn (Z&W). Rond de maand maart van leerjaar 2 kiezen de leerlingen één van deze twee richtingen voor in leerjaar 3 en 4. 
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

De woorden ‘Samen maken we het verschil' geven weer wat onze ambitie is. We willen dat ons onderwijs uitdaagt tot uitstekende prestaties en er voor zorgt dat de talenten van onze leerlingen optimaal tot hun recht komen. We doen ons best om alle leerlingen de persoonlijke begeleiding te geven die ze nodig hebben. We zien het als onze taak om veel aandacht te geven aan de vorming van onze leerlingen tot evenwichtige mensen en verantwoordelijke wereldburgers.

Kortom: We hebben als school de ambitie om in onderwijs, ondersteuning en vorming een wezenlijke en waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze leerlingen.

Met andere woorden: We willen het verschil maken!

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Groevenbeek is een veilige school met oog voor wat elke leerling nodig heeft. Samen met ouders en overige betrokkenen zoeken we naar de begeleiding die leerlingen nodig hebben om tot hun recht te komen. De mentor is eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Als leerlingen meer specifieke ondersteuning nodig hebben dan de mentor kan bieden kijken we op welke manier we hierin kunnen voorzien. 

De eerste verantwoordelijkheid voor de leerlingenzorg ligt bij de mentor, maar omdat er veel vormen van leerlingenzorg zijn, heeft Groevenbeek een ondersteuningscoördinator. De ondersteuningscoördinator organiseert de bijzondere leerlingenzorg en geeft adviezen aan de mentoren en de teamleiders. We hebben drie teamleiders: onderbouw BBL/KBL, bovenbouw BBL/KBL en TLPlus (1-4).

Ook kunnen leerlingen die extra begeleiding nodig hebben de hele dag terecht bij het Pluspunt. Dit is een rustige ruimte waar begeleiders klaar staan voor onze leerlingen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven