SG Antoni Gaudí

Flevostraat 247 1442 GP Purmerend

Schoolfoto van SG Antoni Gaudí

In het kort

Toelichting van de school

SG Antoni Gaudí is een school voor mavo (vmbo-tl) en klas 1 mavo-havo. Met een glimlach naar school. Dat is belangrijk om te kunnen leren en mooie resultaten te halen. Bij ons is een goede sfeer belangrijk. Daar werken we samen aan. Je kunt uitblinken in onze zogeheten Gaudiviteiten; leuke projecten in bijvoorbeeld kunst, cultuur, ICT en sport, die je helpen een portfolio ontwikkelen voor je vervolgopleiding. 

We hanteren een eigen onderwijsconcept: ‘Gaudí-leren’. Dit concept is gebaseerd op onze overtuiging dat leren draait om persoonlijke ontwikkeling en dat leren daarnaast een sociaal proces is: leren doe je samen, met en van elkaar. Op deze school vieren en delen we onze successen met elkaar. Dit brengt leerlingen bij elkaar en dat motiveert.  

De onderwijsvorm op onze school richt zich op een persoonlijke manier van werken. Leerlingen leren vaardigheden als informatie verwerven en er betekenis aan te geven, kritisch denken en nieuwe situaties creatief benaderen. Daarnaast zijn sociale vaardigheden ook belangrijk, leerlingen leren goed te communiceren, samenwerken en initiatieven nemen. Per vak worden er opdrachten gegeven waarbij de kennis wordt vergroot, geïnterpreteerd en toegepast.  

Niet iedere leerling heeft hetzelfde nodig, daarom kun je op verschillende momenten op maat aan het werk: in de maatwerkuren van de kernvakken en tijdens maatwerkweken. Je kunt dan bijvoorbeeld extra uitleg krijgen of werken aan verdiepende opdrachten. 

 

Kenmerken van de school

  • Verantwoordelijkheid
  • Maatwerk
  • Gaudí-leren; respect, delen
  • Talentontwikkeling
  • Kennis en vaardigheden

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
461

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven