SG W.J. Bladergroen

Flevostraat 257 1442 PX Purmerend

Schoolfoto van SG W.J. Bladergroen

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Rendementsoverzicht hieronder is van het VMBO

De VMBO afdeling op onze school valt lastig te vergelijken met andere VMBO scholen in Nederland, de reden is dat op onze school alleen leerlingen worden toegelaten met een zogeheten indicatie. Het kan gaan om een aanwijzing voor LWOO of middels een arrangementsaanvraag bij het Samenwerkingsverband Waterland. Door deze indicatie is het soms beter voor sommige leerlingen om iets langer over de onderbouw te doen. De meeste leerlingen stromen door naar het Gerrit Rietveld ( PSG) of een andere school binnen het Samenwerkingsverband.

VMBO-bovenbouw op WJB: voor een specifieke groep leerlingen van onze school die in aanmerking komt voor verlengde zorg is er de mogelijkheid om binnen WJB een basis- of kaderdiploma te halen

De doorstroom binnen het Praktijkonderwijs wordt niet op die manier getoond. Via de Prozo gegevens wordt zichtbaar waar onze leerlingen naar uitstromen.

Al enkele jaren hebben we tussen de 98%-100 % geslaagden voor het Praktijkschooldiploma en voor de Entree opleiding, een zeer goed resultaat!! Na het behalen van het Entree diploma stroomt gemiddeld 20 procent uit naar werk en de overige leerlingen stromen door naar een vervolgopleiding.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Diploma's en certificaten praktijkonderwijs

Leerlingen in het praktijkonderwijs kunnen diploma's en branchecertificaten behalen. Hier zie je hoeveel procent van de leerlingen deze school met diploma's en/of certificaten verlaat.

Hoeveel leerlingen behalen een diploma en/of certificaat?
Weergave Diploma's en certificaten

Bron

Na het praktijkonderwijs

Hier zie je wat de leerlingen van deze school na het praktijkonderwijs doen. Welke keuzes maken ze en wat doen ze één en twee jaar na het verlaten van de school?

Wat doen de leerlingen na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, na het praktijkonderwijs

Bron

Wat doen de leerlingen die in 2017-2018 de school verlieten, één en twee jaar na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, één en twee jaar na het praktijkonderwijs

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven