SG W.J. Bladergroen

Flevostraat 257 1442 PX Purmerend

Schoolfoto van SG W.J. Bladergroen

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Op SG W.J. Bladergroen worden leerlingen toegelaten met een zogeheten indicatie.

Het kan gaan om een aanwijzing voor Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO); in dat geval kan een leerling geplaatst worden op de deelschool VMBO onderbouw. Ook de leerlingen die niet direct in aanmerking komen voor het LWOO, maar die wel gebaat zijn bij de setting op W.J. Bladergroen, kunnen d.m.v. een arrangementaanvraag bij het Samenwerkingsverband Waterland (SWV) in aanmerking komen voor plaatsing op onze school.

Het kan ook zijn dat een leerling een advies heeft voor Praktijkonderwijs. In dat geval kan hij of zij geplaatst worden op het Praktijkonderwijs indien de toelaatbaarheidsverklaring (TLV) voor Praktijkonderwijs is afgegeven door het VO-loket van het SWV. Een TLV voor het Praktijkonderwijs komt tot stand door het afnemen van een test in combinatie met een advies van de basisschool.

Het praktijkonderwijs 

Een aanwijzing voor LWOO en de TLV voor het Praktijkonderwijs loopt via het SWV. Vanaf de invoering van Passend Onderwijs (schooljaar 2014- 2015) worden er tevens door het SWV-onderwijsarrangementen toegekend aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

De Internationale Schakelklas (ISK):

Gedurende het hele jaar kunnen kinderen van 12 tot 18 jaar worden aangemeld voor de Internationale schakelklas. Bij ons op school zitten kinderen die uit de hele wereld komen en niet of nauwelijks Nederlands spreken. 

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Rendementsoverzicht hieronder is van het VMBO

De VMBO afdeling op onze school valt lastig te vergelijken met andere VMBO scholen in Nederland, de reden is dat op onze school alleen leerlingen worden toegelaten met een zogeheten indicatie. Het kan gaan om een aanwijzing voor LWOO of middels een arrangementsaanvraag bij het Samenwerkingsverband Waterland. Door deze indicatie is het soms beter voor sommige leerlingen om iets langer over de onderbouw te doen. De meeste leerlingen stromen door naar het Gerrit Rietveld ( PSG) of een andere school binnen het Samenwerkingsverband.

VMBO-bovenbouw op WJB: voor een specifieke groep leerlingen van onze school die in aanmerking komt voor verlengde zorg is er de mogelijkheid om binnen WJB een basis- of kaderdiploma te halen

De doorstroom binnen het Praktijkonderwijs wordt niet op die manier getoond. 

Al enkele jaren hebben we tussen de 98%-100 % geslaagden voor het Praktijkschooldiploma en voor de Entree opleiding, een zeer goed resultaat!! Na het behalen van het Entree diploma stroomt gemiddeld 20 procent uit naar werk en de overige leerlingen stromen door naar een vervolgopleiding.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

100% van onze VMBO examenkandidaten geslaagd!

Entree diploma, Niveau 2 en Pro diploma ook een 100% score


Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

100% van onze VMBO examenkandidaten geslaagd!

Er hebben 14 leerlingen examen gedaan waarvan 4 kader en 10 basis. 

Entree diploma, Niveau 2 en Pro diploma 100% score

Bij het praktijkonderwijs diploma die in 2022 voor het eerst landelijk wordt uitgegeven via Duo hebben 34 bovenbouw leerlingen deelgenomen aan het afsluitende assessment. Alle leerlingen hebben dit succesvol afgerond en ontvingen dus een praktijkschool diploma. 

Voor de Entree opleiding zijn er 33 leerlingen opgegaan voor hun examen. Ook al deze leerlingen is het gelukt om het diploma te behalen. Sommige leerlingen hebben boven op het diploma nog extra certificaten gehaald zoals VCA of een lascursus. 

8 leerlingen die via het ORGB examen hebben gedaan voor niveau 2.Ook deze leerlingen zijn allemaal geslaagd voor dit diploma. 

Wij zijn zeer trots op al deze resultaten!

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Diploma's en certificaten praktijkonderwijs

Leerlingen in het praktijkonderwijs kunnen diploma's en branchecertificaten behalen. Hier zie je hoeveel procent van de leerlingen deze school met diploma's en/of certificaten verlaat.

Zijn er leerlingen die de school verlaten met een diploma en/of certificaat?
Weergave Diploma's en certificaten

Bron

Na het praktijkonderwijs

Hier zie je wat de leerlingen van deze school na het praktijkonderwijs doen. Welke keuzes maken ze en wat doen ze één en twee jaar na het verlaten van de school?

Wat doen de leerlingen na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, na het praktijkonderwijs

Bron

Wat doen de leerlingen die in 2020-2021 de school verlieten, één en twee jaar na het praktijkonderwijs?
Weergave Uitstroom, één en twee jaar na het praktijkonderwijs

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven