Jan van Egmond Lyceum

Hoornselaan 10 1442 AX Purmerend

  • Schoolfoto van Jan van Egmond Lyceum
  • Schoolfoto van Jan van Egmond Lyceum
  • Schoolfoto van Jan van Egmond Lyceum
  • Schoolfoto van Jan van Egmond Lyceum
  • Schoolfoto van Jan van Egmond Lyceum

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Momenteel word het schoolplan herschreven, versie 2020-2024 volgt.

Het schoolplan wordt elke vier jaar vernieuwd. Uitgaande van de visie van de Purmerendse ScholenGroep worden in overleg met de vier deelteams (gymnasium, onderbouw havo, onderbouw vwo, bovenbouw havo, bovenbouw vwo) de doelstellingen voor het Jan van Egmond Lyceum voor de komende 4 jaar geformuleerd.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Leerlingbegeleiding

Leren gaat niet altijd vanzelf. Soms heb je extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld omdat je niet lekker in je vel zit of omdat er thuis iets aan de hand is. De mentor is bij uitstek degene die problemen bij leerlingen signaleert. Hij praat hier natuurlijk eerst over met de leerling zelf. Het kan zijn dat het nodig is een leerlingbegeleider in te schakelen. Deze kan op allerlei manieren extra ondersteuning geven. Denk aan hulp bij ernstige problemen rondom structureren, leren, omgaan met overprikkeling en faalangst.  

Op school kunnen we gebruik maken van schoolmaatschappelijk werk. Zij kan korte zorg door middel van gesprekken aanbieden. Het is ook mogelijk om via de schoolmaatschappelijk werker een advies te krijgen voor externe hulpverlening. Deze begeleiding van leerlingen zal zoveel mogelijk in overleg met ouders/verzorgers plaatsvinden. 

Op het Jan van Egmond vinden wij het belangrijk dat iedereen zijn/haar/hen kansen pakt. Soms lukt dat niet in één keer. Samen kijken we dan naar wat wel kan. We maken dan een plan. Daarvoor zetten wij ons in en we verwachten ook dat jij dat doet. Zo maken we samen het verschil!

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven