Het Hooghuis locatie Mondriaan College

Mondriaanlaan 1 5342 CN Oss

Schoolfoto van Het Hooghuis locatie Mondriaan College

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

We zijn als kansenschool altijd op zoek naar mogelijkheden om leerlingen te laten opstromen.

  • Als je advies vmbo-t/havo is, mag je (samen met je ouders) kiezen in welke brugklas je komt: de mavo/havo-klas of de havo-klas.
  • Met een eenduidig vmbo-t-advies kom je in de mavo/havo-klas. Deze flexibele brugklas duurt één of twee jaar. Ook leerlingen met een vmbo-t-advies krijgen daarmee van ons de kans om naar havo door te stromen. Je volgt dan het havo-instapprogramma en krijgt extra begeleiding bij de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. En of je nu met havo of mavo verdergaat, in beide gevallen kun je bij ons op school je diploma halen. 

Doorstroom na het mavo-examen in havo-4 is natuurlijk mogelijk en wordt ook ondersteund met een extra programma, met name voor de aansluiting in het vak wiskunde. Dat extra programma wordt ook aangeboden aan opstromers vanuit de andere scholen en Hooghuis locaties.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

De doorstroomgegevens zijn goed en voldoen aan de door ons gestelde verwachtingen. We zijn een echte doorstroom locatie gericht op het behalen van je havo diploma. Leerlingen verdienen kansen en het vertrouwen van eenieder. Leerlingen stijgen vaak boven zichzelf uit wanneer we hoge verwachtingen hebben.
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Wij zijn trots op onze examenresultaten. Als Mondriaan zijn we een kansenschool gericht op doorgroei vanuit naar een havo diploma. Zowel op de mavo als op de havo presteren we boven landelijk gemiddeld. Dit is extra bijzonder omdat een groot aandeel van havo eindexamenkandidaten is begonnen met een mavo achtergrond. 


Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Onze examenresultaten weerspiegelen voor een deel dat we ons als kansenschool willen zien. Dat betekent dat we weinig voordelen zien van doubleren. Dus nemen we bewust risico's dat ontwikkeling bij leerlingen waar we op hopen (en waar we natuurlijk hard aan werken) soms nog niet of niet snel genoeg tot rijping komen. Daarnaast weerspiegelen ze dat we streven naar betere lessen met beter leerrendement voor leerlingen. Dat de cijfers gestegen zijn is daar een prettige bijkomstigheid bij. Dat lukt ongetwijfeld niet altijd, maar daarom staat het borgen van dergelijke verbeterde resultaten dan ook stevig op de agenda. 

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De inspectie heeft bij het vierjaarlijks bezoek aan de school in 2020 de school het basisarrangement toegekend. 
De inspectie heeft de school niet meer bezocht, maar er heeft wel een audit door collega-scholen van de Carmel plaatsgevonden die het positieve beeld bevestigt.

Terug naar boven