Het Hooghuis locatie Mondriaan College

Mondriaanlaan 1 5342 CN Oss

Schoolfoto van Het Hooghuis locatie Mondriaan College

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het Mondriaan College besteed veel aandacht aan het kiezen van het juiste profiel voor de mavo en havo. Het PALET programma in de onderbouw laat je kennismaken met de verschillende profielen. Na de eerste twee jaar loopt dit onderwijsprogramma bij de mavo door in een profielvak en bij de havo in het 20/80 learning programma. 

We richten ons op doorstroom naar havo en ons profielvak van de mavo bereid je hierop voor. Je bent bezig in je gekozen profiel om naar theoretisch ook praktisch bezig te zijn. Wanneer je in de havo start, kies je voor International Business, Arts, Science of Technology. Dit betekent dat er veel mogelijkheden zijn om je extra voor te bereiden op je toekomst, niet alleen in het bedrijfsleven maar ook in de overige sectoren. Er wordt gewerkt aan vaardigheden en persoonsvorming die in het hbo-vervolgonderwijs gevraagd worden en waarin we je dus helpen aan een voorsprong. 

Zowel op mavo als havo word je goed voorbereid op het vervolgonderwijs.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Dit schoolplan is in samenspraak met collega's en leerlingen in rondetafelgesprekken opgesteld. Het is voor ons belangrijk om medezeggenschap breed uit te dragen. Met elkaar maken we de toekomst van het Mondriaan. De komende beleidsperiode zijn de uitgangspunten voor ons beschreven in ons schoolplan 2020-2025.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In dit plan is het ondersteuningsprofiel van de school opgenomen en is zichtbaar dat wij werken met het model van de geïntegreerde leerlingbegeleiding conform het synergiemodel. De rol van de mentor is vanouds cruciaal en aandacht voor de professionele mentor is en blijft een van de speerpunten. In praktijk betekent dit dat we onze basisondersteuning georganiseerd hebben in de zogenaamde Trajectvoorziening (denk aan studiecoaching, faalangstreductie, huiswerk onder toezicht, prikkelarm leren).

Wanneer leerlingen meer begeleiding nodig hebben kennen we een construct genaamd "coach" leerlingen. Hierdoor ontstaat er daar waar nodig meer tijd en ruimte voor individuele begeleiding. We zijn hierbij gericht op aandacht voor het kind in een reguliere setting.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven