Curio effent

Kruidenlaan 19 4907 AA Oosterhout

 • Schoolfoto van Curio effent
 • Schoolfoto van Curio effent
 • Schoolfoto van Curio effent

In het kort

Toelichting van de school

Curio effent is dé mavo waar je je thuis voelt. Op onze school kunnen de leerlingen een diploma vmbo-tl (theoretische leerweg/ mavo) halen en soepel en succesvol doorstromen naar een mbo-opleiding of de havo. Uniek is de tweejarige brugperiode mavo-havo waar het Mgr. Frencken College en Curio effent gezamenlijk vorm aan geven. Zo’n 45%-50% van deze leerlingen stroomt jaarlijks na het 2e jaar door naar de 3-havo 3 op het Frencken College. 

Een mavo-examenprogramma vol keuzemogelijkheden
Doordat er zoveel mavo-leerlingen bij Effent op school zitten, kan Curio effent je een gevarieerd examenpakket aanbieden. Tot en met de examenklas kun je kiezen voor bijvoorbeeld sport, scheikunde, Frans, tekenen en muziek. En dat is uniek in de regio. Op die manier kan iedereen zijn talenten vier jaar lang verder ontwikkelen.

Vak Q en LOB
Typisch iets van Curio effent: wanneer een les uitvalt, dan staat vak Q op het programma. Het is een te gek vak, waarin je de nodige lef ontwikkelt, je vertrouwd raakt met maatschappelijke vraagstukken, je leert een schoolkrant te maken en activiteiten te organiseren.

Daarnaast is Curio effent trots op LOB. Daarbij leer je jouw belangstelling en kwaliteiten ontdekken. In 4 jaar tijd bouw je een eigen loopbaandossier op. Daarin verwerk je uitslagen van testen, jouw ideeën en jouw ervaringen met projecten, bedrijfsbezoeken en gesprekken met mensen die je hebt ontmoet, of die jou kennen. Op die manier krijg je een steeds beter beeld van wat je kunt en welke toekomstkeuzes bij jou passen.

Kennismaken
De open dag in januari 2021 gaat helaas niet door. Gelukkig zijn er volop andere manieren om kennis te maken met Curio effent. Zo hebben we een speciale online editie van ons populaire event Kom proeven en beleven. Je kunt een interactieve rondleiding door onze school maken en de digitale voorlichtingspresentatie bekijken. Ook is het mogelijk om te chatten en bellen met docenten en leerlingen. En er is nog veel meer te ontdekken. Op deze pagina lees je er alles over. Kom je kennismaken? https://www.curio.nl/vmbo-informatie/alternatieve-open-dag-curio-effent/

Kenmerken van de school

 • Kleinschalig
 • Nieuwsgierig
 • Zelfbewust
 • Vakkundig
 • De mavo waar je je thuisvoelt

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-b/k/(g)t
 • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
574

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven