Curio effent

Kruidenlaan 19 4907 AA Oosterhout

 • Schoolfoto van Curio effent
 • Schoolfoto van Curio effent
 • Schoolfoto van Curio effent
 • Schoolfoto van Curio effent
 • Schoolfoto van Curio effent

In het kort

Toelichting van de school

Bij Curio effent staat praktijkgericht leren centraal. We maken leren leuk door afwisseling te bieden. Met de Curio effent carrousel maak je kennis met verschillende beroepen op het gebied van technologie en techniek, sport en gezondheid, economie en ondernemen en kunst en cultuur. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je talent ligt. En daar heb je je hele leven wat aan. 

Succesvolle mavo/havo-burgperiode
Wil jij de mavo/havo brugperiode volgen? Schrijf je dan in voor het tweejarige programma op Curio effent. Binnen twee jaar werk je stap voor stap toe naar het havo-niveau. Het is een succesvolle route, want meer dan 40% van onze leerlingen maakt een geslaagde overstap. Je kunt ook na het behalen van je mavo-diploma doorstromen naar de havo. 

Ontdek je talenten
Bij Curio effent staat praktijkgericht leren centraal. Dit onderscheidt ons van andere mavo-scholen in de regio. Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) zijn belangrijk gedurende alle leerjaren. We introduceren daarvoor de Curio effent carrousel met interessante keuzelessen. Elke zes weken kies je een nieuw project binnen een van de vier stromen: technologie en techniek, sport en gezondheid, economie en ondernemen en kunst en cultuur. Elk vakgebied biedt uitdagende en praktijkgerichte projecten die jou op een leuke manier helpen ontdekken waar jouw talenten liggen. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, programmeren, EHBO en evenementenorganisatie. Je hebt vrijheid in je keuze, maar er is één voorwaarde: aan het eind van het eerste jaar moet je minstens één project van elke stroom hebben gedaan, en in het tweede jaar minstens één project in drie van de vier stromen. De projecten zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Twee uur per schoolweek besteed je hieraan. Elk project sluit je af met een verslag waarin je vertelt wat je leuk vond, wat minder goed ging en wat je ervan hebt geleerd. Zo ontwikkel je bewustzijn over je interesses en vaardigheden, wat je helpt bij het kiezen van je profiel voor de derde en vierklas van de mavo. Techniek, groen, zorg en welzijn of economie. 

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
In het derde jaar zetten we LOB voort met Project C. Dit project behandelt diverse beroepsgroepen, zoals werken in de horeca of de bouw. Project C is een uitbreiding en verdieping van de Curio effent carrousel. Je leert in de praktijk en krijgt echte opdrachten van organisaties uit de regio Oosterhout. Je gaat ook echt bij deze organisaties aan de slag. Stap voor stap ontdek je zo jouw talenten en welk beroep daarbij past. Dit is waardevolle informatie voor je toekomst of vervolgstudie. Bij Curio effent zorgen we ervoor dat leren leuk is door theorie, praktijk en digitaal leren af te wisselen. Ook bieden we examen aan in bijzondere vakken, zoals lichamelijk opvoeding, muziek en Engels.

Kennismaken
Je kan op verschillende manieren kennismaken met onze school. Meld je aan voor Kom proeven en beleven. Of kom samen met je ouders of verzorgers naar school voor een vip-rondleiding. Liever online kennismaken? Bekijk de digitale voorlichtingspresentatie of maak een interactieve rondleiding door onze school. Je kunt ook workshops volgen vanuit huis. 

Kom je kennismaken? https://www.curio.nl/locaties/effent/kennismaken-met-curio-effent/

Kenmerken van de school

 • Werken met iPad
 • Loopbaanorientatie
 • Je voelt je snel thuis
 • Leuke projecten
 • Mavo/havo brugperiode

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • vmbo-b/k/(g)t
 • vmbo-(g)t

Bron

Bovenbouw

 • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
505

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven