Sint-Oelbertgymnasium

Warandelaan 3 4904 PA Oosterhout

  • Uitdagend onderwijs! We bouwen zelf robots, leren programmeren en ontdekken hoe stoffen op elkaar (kunnen) reageren...
  • Onze school biedt modern en klassiek onderwijs in een prachtig gebouw dat midden in het groen gelegen is.
  • In de eerste schoolweek ondernemen we van alles, om te zorgen dat nieuwe leerlingen zich al snel thuis voelen op 't Oelbert.
  • Op het Oelbert houden we van sport! Heb je niet genoeg aan de 'normale' gymlessen, doe dan mee met Scoolsport op dinsdagmiddag!
  • Schoolfoto van Sint-Oelbertgymnasium

In het kort

Toelichting van de school

Het Oelbert is een middelgroot gymnasium dat uitdagend en grensverleggend is.

Op het Oelbert hangt een prettige en veilige sfeer, waar leerlingen vriendschappen voor het leven sluiten. Je talenten worden gezien en gewaardeerd zowel door de docenten als door je klasgenoten. Het Oelbert geeft jou een voorsprong door aandacht voor individuele capaciteiten, aanbod van bijzonder onderwijs, studiereizen en ruimte voor oriëntatie op maatschappij en universitaire vervolgopleidingen. Het Sint-Oelbertgymnasium is volwaardig lid van de BegaafdheidsProfielScholen. Van leerlingen verwachten wij een goede werkhouding en een intrinsieke motivatie om intellectuele uitdagingen aan te gaan. 

Op het Oelbert vinden we je eigen ontwikkeling, jouw voorsprong, heel belangrijk. Daarom bieden we je een sterk lesprogramma aan waar je nu, maar ook later, echt wat aan hebt. In de kern zitten de lessen die je samen met je klasgenoten volgt. Daaromheen valt voor jou nog heel veel te kiezen! Door deze keuzevrijheid kun je je eigen route hier op school extra kleur geven. Heb je extra ondersteuning nodig? Vind je leren soms best lastig? Geen probleem, natuurlijk helpen we je. Of misschien is extra uitdaging juist iets voor jou? Dat wordt geregeld! Door ons kern- en flexprogramma stel je dus eigenlijk je eigen schoolprogramma samen, precies op maat gemaakt voor jezelf. 

Kenmerken van de school

  • Categoriaal gymnasium
  • Kleinschalig en flexibel
  • Veel keuzemogelijkheden
  • Onderwijs op maat / BPS-school
  • Prettige en veilige sfeer

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • gymnasium

Bron

Bovenbouw

  • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen zijn nieuwsgierig en leergierig en ze dragen bij aan een veilige en open sfeer bij ons op school. De verdeling tussen jongens en meisjes is ongeveer gelijk. Naast de vele leerlingen uit Oosterhout ontvangen wij ook veel kinderen uit Rijen, Dongen, 's Gravenmoer, Oosteind, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Made, Teteringen, Hank, Breda, Drimmelen, Den Hout, Dorst, Hoge Zwaluwe, Waspik en Tilburg. Bij de klassenindeling houden we rekening met de woonplaats van de leerlingen, zodat het vormen van fietsgroepjes gemakkelijk gaat. Is de reisafstand te ver om te fietsen? Informeer dan naar de mogelijkheden van eigen busvervoer. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
621

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven