Sint-Oelbertgymnasium

Warandelaan 3 4904 PA Oosterhout

 • Uitdagend onderwijs! We bouwen zelf robots, leren programmeren en ontdekken hoe stoffen op elkaar (kunnen) reageren...
 • Onze school biedt modern en klassiek onderwijs in een prachtig gebouw dat midden in het groen gelegen is.
 • In de eerste schoolweek ondernemen we van alles, om te zorgen dat nieuwe leerlingen zich al snel thuis voelen op 't Oelbert.
 • Op het Oelbert houden we van sport! Heb je niet genoeg aan de 'normale' gymlessen, doe dan mee met Scoolsport op dinsdagmiddag!
 • Schoolfoto van Sint-Oelbertgymnasium

In het kort

Toelichting van de school

De school is een middelgroot gymnasium dat uitdagend en grensverleggend is. Op het Oelbert hangt een prettige sfeer, waar leerlingen vriendschappen voor het leven sluiten. Je talenten worden gezien en gewaardeerd zowel door de docenten als door je klasgenoten. Op het Oelbert sta je er niet alleen voor.  Onze meerwaarde komt mede tot uitdrukking in een meer dan gemiddelde aandacht voor individuele capaciteiten, aanbod van bijzonder onderwijs, klasgebonden studiereizen en ruimte voor oriëntatie op maatschappij en universitaire vervolgopleidingen. Het Sint-oelbertgymnasium is volwaardig lid van de Begaafdheidsprofielscholen. Van leerlingen verwachten wij een goede werkhouding en een intrinsieke motivatie om intellectuele uitdagingen aan te gaan. 

Op het Oelbert vinden we je eigen ontwikkeling heel belangrijk. Daarom bieden we je een sterk lesprogramma aan waar je nu, maar ook later, echt wat aan hebt. Dit noemen we onze kern. Hierin zitten de lessen die je samen met je klasgenoten volgt. Daaromheen valt voor jou nog heel veel te kiezen! Door deze keuzevrijheid kun je je eigen route hier op school extra kleur geven. Heb je extra ondersteuning nodig? Vind je leren soms best lastig? Geen probleem, natuurlijk helpen we je. Of misschien is extra uitdaging juist iets voor jou? Dat wordt geregeld! Door ons kern- en keuzeprogramma stel je dus eigenlijk je eigen schoolprogramma samen, precies op maat gemaakt voor jezelf. 

Kenmerken van de school

 • Categoriaal gymnasium
 • Kleinschalig en flexibel
 • Veel keuzemogelijkheden
 • Onderwijs op maat / BPS-school
 • Prettige en veilige sfeer

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • gymnasium

Bron

Bovenbouw

 • gymnasium

Bron

Bezoek deze school

 1. Rondleiding door eerstejaars leerlingen

  Meer informatie

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen zijn nieuwsgierig en leergierig en dragen bij aan een tolerante en open sfeer bij ons op school. De verdeling tussen jongens en meisjes is ongeveer gelijk. Naast de vele leerlingen uit Oosterhout ontvangen wij ook veel kinderen uit Rijen, Dongen, 's-Gravenmoer, Oosteind, Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Raamsdonk, Made, Teteringen, Hank, Breda en Tilburg. Bij de klassenindeling houden we rekening met de woonplaats van de leerlingen, zodat het vormen van fietsgroepjes gemakkelijk gaat. Is de reisafstand te ver om te fietsen? Informeer dan naar de mogelijkheden van eigen busvervoer. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
675

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven