De Wingerd

Oosterlaan 147 8072 BW Nunspeet

  • In kleine groepjes worden leerlingen hier opgeleid voor horeca en/of wordt er gewerkt aan vergroten van de zelfredzaamheid.
  • Iedere week wordt er door een groep leerlingen, waarbij de interesse ligt bij het 'werken in het groen', gewerkt in de kas en schooltuin.
  • Leerlingen kunnen in een prachtige groene omgeving buiten heerlijk skelteren, voetballen of in de speeltuin spelen.
  • Hier werken leerlingen onder begeleiding aan o.a. houttechniek en fietstechniek.

Uitstroomprofiel

Er zijn 3 uitstroomprofielen in het voortgezet speciaal onderwijs (vso). Leerlingen krijgen onderwijs in een passend profiel. Vso-scholen stellen voor elke leerling een plan op. In dit plan staat de verwachte uitstroombestemming van de leerling en een beschrijving van de ondersteuning en begeleiding.

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het schoolplan van de Wingerd geeft aan hoe wij de ontwikkeling van de school in de komende 4 jaar willen vormgeven. Vanuit onze passie voor het werk met kinderen voor wie een harmonische ontwikkeling niet vanzelfsprekend is, streven we naar een veilige warme schoolomgeving waar het voor kinderen en personeel plezierig toeven is. Naast veiligheid streven we een goede kwaliteit en een hoge leeropbrengst na. We maken daarvoor ook gebruik van WMK (werken met kwaliteitskaarten). Deze worden periodiek ingevuld door personeelsleden.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt ondersteuning aan leerlingen in de leeftijd van 4-20 jaar.

Daarnaast is er vanaf augustus 2015 een groep kinderen gehuisvest van Orthopedagogisch Dagcentrum (ODC) 'De Schutse' te Harderwijk. Het betreft Nunspeetse kinderen e.o. in de kleuterleeftijd. Zij zullen waar mogelijk gezamenlijke activiteiten ondernemen met leerlingen van de onderwijszorggroep van De Wingerd. Dit gezamenlijke programma vindt plaats onder de naam 'Zorgwijs'. Zorg en onderwijs worden in deze groep met elkaar verbonden.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven