De Wingerd

Oosterlaan 147 8072 BW Nunspeet

  • In kleine groepjes worden leerlingen hier opgeleid voor horeca en/of wordt er gewerkt aan vergroten van de zelfredzaamheid.
  • Iedere week wordt er door een groep leerlingen, waarbij de interesse ligt bij het 'werken in het groen', gewerkt in de kas en schooltuin.
  • Leerlingen kunnen in een prachtige groene omgeving buiten heerlijk skelteren, voetballen of in de speeltuin spelen.
  • Hier werken leerlingen onder begeleiding aan o.a. houttechniek en fietstechniek.

In het kort

Toelichting van de school

"Veilig waar het moet en uitdagen waar het kan"

Wat fijn dat u belangstelling heeft voor onze school De Wingerd. Het beeld van De Wingerd is voor ons inspirerend. Een Wingerd is een altijd groene plant die zijn weg zoekt naar boven: naar het licht. De plant heeft een steuntje nodig, maar kan uitgroeien tot een prachtige plant. De leerlingen van De Wingerd ondersteunen we in hun zoektocht naar volwassenheid. Wij zijn een christelijke school voor kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 t/m 19 jaar en is gevestigd in Nunspeet.

Het onderwijs is gericht op het ontplooien van talenten van leerlingen in een veilige voorspelbare leeromgeving. Naast ontwikkelen van de cognitieve mogelijkheden is het leren van praktische vaardigheden heel belangrijk. Hierbij houden we ook het sociaal-emotionele welbevinden van onze leerlingen nauwlettend in de gaten.

Kenmerken van de school

  • Handelingsgericht werken
  • Brede ontwikkeling centraal
  • Kleinschalig en betrokken
  • Praktisch onderwijs
  • Zelfredzaamheid

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
37

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Toelichting van de school

We werken met diverse organisaties samen. Met sommige organisaties onderhouden we contacten doordat ze begeleiding aan onze leerlingen bieden in bijvoorbeeld de schoolsituatie of thuissituatie. Ook zijn er diverse organisaties waarmee we samen werken om voor onze leerlingen een toekomstbestendige werkplek te vinden. Naast jobcoaches en sociale werkplaats hebben we ook diverse particuliere bedrijven en zorgboerderijen waar onze leerlingen vanuit stages een werkplek vinden. Deze contacten verlopen altijd via individuele leerlingen en hun ouders.

Terug naar boven