Montessori College K33 Nijmegen

Kwakkenbergweg 33 6523 MJ Nijmegen

  • Schoolfoto van Montessori College K33 Nijmegen
  • Schoolfoto van Montessori College K33 Nijmegen
  • Schoolfoto van Montessori College K33 Nijmegen

Schooladvies en plaatsing

Hier zie je per onderwijssoort of leerlingen in het derde leerjaar boven, op of onder hun basisschooladvies zitten. Alleen de leerlingen die in leerjaar 1, 2 en 3 op dezelfde school zitten, worden hierin meegenomen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Het percentage leerlingen dat over gaat ligt zowel voor de onder- als bovenbouw hoger dan de norm (driejaarsgemiddelde) van de Onderwijsinspectie. In de grafieken van de Onderwijsresultaten volgens de Inspectie onderaan deze pagina is dit tevens zichtbaar. 

We zien dat de leerlingen die Agora volgen, soms een jaar langer onderwijs volgen voordat ze hun vmbo-diploma halen, dit is vanaf 2021-2022 zichtbaar in het overgangspercentage in de grafiek van de bovenbouw. 

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

In 2023 zijn 97% van de vmbo-B-leerlingen en 96% van de vmbo-K-leerlingen geslaagd voor hun eindexamen. 92% van de Agora-leerlingen (11 van de 12 leerlingen) is geslaagd voor hun eindexamen (vmbo-K, vmbo-TL/GL en havo). 

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Leerlingen krijgen de kans om de vakken waar ze goed in zijn op een hoger niveau te volgen. Zo heeft 36% van de vmbo-kader leerlingen en 35% van de vmbo-basis leerlingen één of meerdere vakken op een hoger niveau gedaan.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Alle afdelingen, vmbo-b en vmbo-k, voldoen ruimschoots aan de normen van de onderwijsinspectie. De onderwijsinspectie heeft in 2022-2023 haar vierjaarlijks onderzoek uitgevoerd en was zeer tevreden over ons onderwijs! In het inspectierapport leest u hier meer over. Ook worden wij periodiek bezocht door de Nederlandse Montessori Vereniging, voor het ontwikkelen, bevorderen en bewaken van de kwaliteit van het Montessorionderwijs. Het verslag van de laatste visitatie uit 2024 vindt u hieronder. 

Terug naar boven