<b>Boven advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 hoger dan het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.<br /> <b>Op advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 op het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.<br /> <b>Onder advies:</b> de leerlingen zitten in leerjaar 3 lager dan het niveau dat de basisschool als advies gaf in groep 8.">Schooladvies en plaatsing
De SSgN werkt met een heterogene onderbouw. Of je nu vwo-, havo- of vmbo-t (mavo)-advies hebt meegekregen, je start allemaal in dezelfde klas. Dat is leuk omdat je dan gewoon met je vrienden van de basisschool in dezelfde klas kan komen.
Heb je een vwo-advies, dan volg je natuurlijk alle vakken op vwo-niveau en krijg je daarnaast extra uitdaging aangeboden. Heb je een havo- of vmbo-t-advies, dan kun je sommige vakken op een hoger niveau volgen.
Je hebt minimaal twee jaar de tijd om te groeien naar het niveau dat het best bij je past. En wat blijkt? Een groot deel van de leerlingen haalt een diploma op een hoger niveau dan het gegeven schooladvies van de basisschool.
Als in de tabel 'onder' niveau staat, betreft het een gemengd advies, bijvoorbeeld vmbo-t/havo. Zit je daarmee op het vmbo-t dan zit je volgens ons prima op je plek en kun je na je diploma doorstromen naar havo. Hetzelfde geldt voor leerlingen havo met een gemengd advies. Als je eerst je havo-diploma haalt kun je altijd nog een stapje hoger.
Hier zie je het percentage leerlingen dat zonder vertraging de onderbouw doorloopt. Je ziet ook het percentage leerlingen dat zonder vertraging de bovenbouw doorloopt. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.
De slaagpercentages zijn al jaren goed.
De examencijfers laten een heel degelijk beeld zien.
Let op: vanwege het coronavirus zijn er in schooljaar 2019-2020 geen centrale examens afgenomen. De examencijfers van dit schooljaar ontbreken daarom in de trendgrafiek.
Hier zie je per onderwijssoort welk vervolgonderwijs de leerlingen volgen. Dit gaat over de situatie direct na hun examen en over de situatie na één jaar. Dit is uitgesplitst in de categorieën vo, mbo, hbo, wo en overig. De categorie 'overig' laat zien hoeveel procent van de leerlingen een andere keuze maakt en geen onderwijs volgt in het het bekostigd onderwijs. Zij gaan bijvoorbeeld werken, nemen een tussenjaar of volgen een particuliere opleiding.
De inspectie beoordeelt de school op alle afdelingen 'goed'. Dit geldt ook voor de kwaliteitszorg.