Herbert Vissers College

Noorderdreef 175 2152 AC Nieuw-Vennep

  • Schoolfoto van Herbert Vissers College
  • Schoolfoto van Herbert Vissers College
  • Schoolfoto van Herbert Vissers College
  • Schoolfoto van Herbert Vissers College

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Kansrijke plaatsing

Ben jij benieuwd in welke klas wij jou indelen? Dat begrijpen we. Eén ding is zeker: je krijgt bij ons volop kansen. We volgen altijd het advies van de basisschool. Daarin staat jouw onderwijsniveau en wat voor type leerling jij bent.Soms krijg je een dubbel advies, bijvoorbeeld ‘mavo/havo’. Dan plaatsen wij jou op het hoogste niveau. Want als jij een voetbalwedstrijd speelt, leer je toch ook het meest van een team dat beter is? Maar geen zorgen; bij toetsen krijg je een cijfer voor het hoogste niveau, maar ook voor het niveau daaronder. Mocht het dus toch een stapje te moeilijk zijn, dan zie je meteen hoe goed je presteert op een niveau lager. En dat is fijn.

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Ieder schooljaar bestaat uit 4 periodes die worden afgesloten met een toetsweek en een rapport. Na periodes 1, 2 en 3 ontvangt u per mail een tussenrapportage met een voortschrijdend gemiddelde. Na de 4e periode ontvangt u het Eindrapport en de eindcijfers daarop zijn bepalend voor de overgang naar het volgende leerjaar.

Doorstromen 4 mavo naar 4 havo

De overstap van 4 mavo naar 4 havo is niet altijd eenvoudig. Daarom hebben wij een speciaal programma gemaakt dat jou hier beter op voorbereidt. Het programma bestaat uit meerdere delen:
Tijdens de lessen wiskunde gaan we in op wiskunde B. Na het behalen van het mavo-diploma besteden we één week lang aandacht aan specifieke vaardigheden die 3 havo leerlingen hebben geleerd. Daarnaast staan we stil bij vakinhoudelijke onderdelen van de vakken Nederlands, Engels en wiskunde.

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Hier zie je hoeveel leerlingen centraal examen hebben gedaan en hoeveel procent daarvan het diploma heeft behaald. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Hier zie je het gemiddelde examencijfer van de leerlingen die het centraal examen hebben gemaakt. Voor vmbo-scholen zie je het gemiddelde van twee examens: het centraal examen en het centraal schriftelijk en praktisch examen. De school kan je vertellen wat ze van de resultaten vindt.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Zie bijlage RIE rapport

Terug naar boven