Bernard Nieuwentijt College

Pierebaan 5 1141 GV Monnickendam

Schoolfoto van Bernard Nieuwentijt College

Profielkeuze

Toelichting van de school

Het BNC biedt VMBO-T aan en heeft een tweejarig traject voor HAVO-kans.

Naast deze opleidingen bieden wij Havo- en Vwo-onderbouw aan.  Deze route wordt door steeds meer leerlingen gekozen. De leerlingen kiezen voor de begeleiding en de sfeer op het BNC als stap naar het voortgezet onderwijs en gaan pas daarna door naar een (vaak grote, 900+ leerlingen) school om klas 4 en 5 havo te doen. We zijn trots op de resultaten die deze doorstromers op hun nieuwe school behalen. 

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Eind 2021 wordt het nieuwe schoolplan vastgesteld.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Leren gaat niet altijd even vanzelf of even makkelijk. Daarom kent het BNC een uitgebreide ondersteuning. Iedere leerling heeft een mentor die die pro-actief communiceert met de ouders. Samen met de vakdocent en de leerjaarcoordinator wordt er voor gezorgd dat de leerlingen in beeld zijn. Op het BNC hebben we oog voor elkaar en kennen we de leerling. We maken werk van de relatie met leerling én ouder.

Er is een zorgcoordinator en een leerlingbegeleider. Daarnaast werkt er één dag per week een schoolmaatschappelijk werker op het BNC en is er anderhalve dag per week een Begeleider Passend Onderwijs aanwezig.

Er zijn diverse Ondersteuningslessen voor rekenen en taal. Iedere week is er bijles en er zijn twee soorten huiswerkbegeleiding. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven