RGO College (vwo - havo - mavo)

Koningin Julianaweg 54 3241 XC Middelharnis

  • Schoolfoto van RGO College (vwo - havo - mavo)
  • Schoolfoto van RGO College (vwo - havo - mavo)
  • Schoolfoto van RGO College (vwo - havo - mavo)
  • Schoolfoto van RGO College (vwo - havo - mavo)
  • Schoolfoto van RGO College (vwo - havo - mavo)

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Uit de gegevens blijkt dat het grootste deel van de leerlingen op of boven het basisschooladvies zit. De RGO werkt nauw samen met het primair onderwijs om de leerlingen op het juiste niveau te plaatsen. Bij een dubbel advies wordt de leerling geplaatst op het hoogst geadviseerde niveau.
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

De RGO hanteert het beleid van de bevorderingsrichtlijnen (zie bijlage Bevorderingsprocedure RGO). In het schooljaar 2022-2023 is de bevorderingsprocedure geëvalueerd en bijgesteld. De RGO biedt leerlingen kansen. In de bovenbouw blijkt dat het niveau waarop leerlingen dan zitten, niet altijd haalbaar is. Het driejaarsgemiddelde van het bovenbouwsucces scoort onder de norm. Het bovenbouwsucces is een weergave van o.a. de doorstroom in de bovenbouw (zittenblijvers) en het slagingspercentage.  

Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Hieronder vindt u de percentages van de schooljaren 2019-2020, 2020-2021 en 2021-2022. In het schooljaar 2020-2021 hebben de examenleerlingen vanwege corona de mogelijkheid gehad een extra herkansing te doen van het centraal eindexamen. Daarnaast hadden de leerlingen de mogelijkheid het examen te spreiden, d.w.z. in twee tijdvakken maken. Ook was er ook een 'duimregeling'. De leerlingen konden een vak wegstrepen (kernvakken uitgesloten).

Ondanks deze regelingen vielen de resultaten van de vwo afdeling tegen. De RGO vindt het belangrijk haar leerlingen kansen te bieden. Dat betekent o.a. dat leerlingen met een havo/vwo advies de kans krijgen op het vwo. Een deel van deze leerlingen laat zien de uitdaging aan te kunnen, maar voor sommigen blijkt de opgave toch te groot. De slagingspercentages laten zien dat voor een deel van deze leerlingen het gewenste niveau in het examenjaar vwo niet (meteen) haalbaar is. Er is daarom extra aandacht voor de doorstroom in de voor examenjaren en de overgang van onderbouw naar bovenbouw. 

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Het onderwijs voor de afdelingen vmbo-basis en vmbo- kader worden vanaf het schooljaar 2022-2023 op de locatie RGO Beroepscampus aangeboden. 

De gemiddelde examencijfers zijn op de afdelingen mavo, havo en vwo gestegen ten opzichte van het vorig schooljaar. De school maakt jaarlijks een analyse van de resultaten van alle examenvakken. N.a.v deze analyses worden verbeteracties voorbereid en uitgevoerd.

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

RGO College voor vwo, havo, mavo, isk is samen met de vmbo-locatie RGO Beroepscampus onderdeel van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Goeree-Overflakkee.

Terug naar boven