Sted SGM Nehalennia

Breeweg 71e 4335 AP Middelburg

Schoolfoto van Sted SGM Nehalennia

Profielkeuze

Toelichting van de school

HAVO-VWO

In de bovenbouw van deze afdelingen kan je kiezen voor vier profielen: natuur en techniek (NT), natuur en gezondheid (NG), economie en maatschappij (EM) en Cultuur en maatschappij (CM).Een deel van de leerlingen kiest voor een gecombineerd profiel. Het gaat dan om de combinatie NG/NT of EM/CM. Op Nehalennia kiest een groot deel van de leerlingen voor een natuurprofiel. Vaak kiezen leerlingen dan economie als vak in het vrije keuze deel.Door het brede aanbod aan keuzevakken, kan iedere leerling een pakket samenstellen dat past bij de vele mogelijkheden in het vervolgonderwijs.

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

In het schoolplan beschrijft de school de onderwijsplannen voor een periode van vier jaar. Je leest er bijvoorbeeld welke manier van lesgeven de school kiest en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt. In het document staat ook meer informatie over het personeel op de school.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven