Stella Maris College

Parallelweg 56 6231 CJ Meerssen

  • Leerlingen die een kunstvak volgen in de bovenbouw hebben samen met een kunstenaar de aankleding van de gang verzorgd bij de lokalen van science.
  • De leerlingen vanaf klas 2 gymnasium kunnen hier werken. Zij kunnen ervoor kiezen om bij vakken die goed zelfstandig gaan dan hier te gaan werken.
  • Schoolfoto van Stella Maris College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Bekijk onze schoolgids via onze website: https://www.stellamariscollege.nl/media/t1whzyrc/schoolgids20232024.pdf

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Stella Maris College participeert in een regionaal samenwerkingsverband t.a.v.de zorg. Er is een schoolagent op afroep beschikbaar. Wekelijks kunnen leerlingen het maatschappelijk werk consulteren en zorgleerlingen worden besproken binnen een professioneel ondersteuningsadviesteam, waarin participeren: de schoolarts, de schoolverpleegkundige, maatschappelijk werk, Bureau Jeugdzorg en de GGZ. Dit multidisciplinaire overleg vindt maandelijks plaats. Er is sprake van een drempelloze zorg in de eerste lijn op het Stella Maris College.

Stella Maris College heeft officieel de status van "hoogbegaafdheidsprofiel".
Het Stella Maris College werkt samen met externe begeleiders zoals het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek Nijmegen, psychologen en begeleidingsbureaus. Wij streven ernaar het meer- of hoogbegaafde kind een passend programma aan te bieden, dat motiverend en uitdagend is. Bekijk onze informatie over en contactpersonen van hoogbegaafdheid van onze school op onze website: https://www.stellamariscollege.nl/over-stella-maris-college/meer-en-hoogbegaafdheid/

Bekijk al onze actuele informatie van de ondersteuningen die wij als school aanbieden op onze website: https://www.stellamariscollege.nl/voor-leerlingen/ondersteuning/


Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven