Don Bosco VSO

Frans van der Laarplein 3 6217 NH Maastricht

Schoolfoto van Don Bosco VSO

In het kort

Toelichting van de school

VSO Maastricht is een school voor speciaal voortgezet onderwijs voor jongens en meisjes van 11 tot en met 18 jaar. We geven les op verschillende niveaus, van praktijkgericht onderwijs tot en met VMBO kader. Leerlingen met een theoretisch niveau worden doorgeleid naar onze samenwerkingspartner Xaverius in Sittard. Je komt hier om verschillende redenen, maar wat die reden ook is, wij gaan er samen voor zorgen dat jij je diploma haalt óf weer terug kunt naar je oude school. Heb je gekozen voor de route arbeid, dan begeleiden we je naar een arbeidsplek. Het fijne aan deze vorm van onderwijs is dat we op jouw niveau werken, de klassen klein zijn en je eventueel extra begeleiding kunt krijgen onder schooltijd.

Kenmerken van de school

  • ruimte voor autonomie
  • duidelijke kaders
  • passie voor onze leerlingen
  • structuur en duidelijkheid
  • bieden van veiligheid

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

  • Betekenisvol perspectief: Iedere leerling heeft of ontwikkelt bij ons een perspectief op een betekenisvol bestaan. Iedere leerling moet de kans krijgen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een plaats in de maatschappij. Ons motto is niet voor niets: iedere leerling doet ertoe.
  • Positief zelfbeeld en hoge verwachtingen: Wij stimuleren de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en willen dat iedere leerling zichzelf de moeite waard vindt. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens zich kan ontwikkelen door met en van anderen te leren. Wij hebben hoge verwachtingen van iedere leerling.
  • Afstemmen op individuele onderwijsbehoeften: Wij houden binnen alle units rekening met de individuele onderwijsbehoeften van een leerling en bieden waar nodig extra begeleiding op zijn of haar niveau. Daar waar het curriculum niet past, zoeken we naar andere onderwijsmogelijkheden. Als iets niet lukt is dat geen probleem, je mag fouten maken, en je hebt in ieder geval iets nieuws geprobeerd. We denken in oplossingen en niet in belemmeringen.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
109

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven