Sint-Maartenscollege

Noormannensingel 50 6224 BW Maastricht

Schoolfoto van Sint-Maartenscollege

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Het Sint-Maartenscollege is een "kansenschool". In vergelijking met andere scholen is er op onze school een heel hoog percentage leerlingen dat uiteindelijk een hogere opleiding volgt dan in eerste instantie vanuit het basisschooladvies geformuleerd. Leerlingen met een dubbel advies worden altijd in de brugklas van het hoogste advies geplaatst. Op deze wijze bieden wij ze uitdaging en proberen we toe te werken naar een succesvolle doorloop van die hogere opleiding.
Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

Sint-Maartenscollege staat bekend als "kansenschool". Leerlingen, waarvan de docenten vermoeden dat zij op een hoger niveau kunnen functioneren, begeleiden we naar een hoger niveau. Daarnaast zien we dat regelmatig leerlingen zich voor onze mavo/TL opleiding inschrijven met een gemengd Kader/G-TL advies. Het percentage dat uiteindelijk dit niveau toch niet aankan is relatief groot. Dit betekent dat wij nog zorgvuldiger met de adviserende basisscholen in gesprek gaan om leerlingen zoveel als mogelijk op het meest succesvolle niveau te laten starten.




Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

Onze school doet het in vergelijking met andere scholen goed, de slagingspercentages zijn gemiddeld

Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

De examencijfers van onze school zijn op het niveau van het landelijk gemiddelde. De cijfers voor de SchholExamens (SE) wijken niet significant af van die van het Centraal Schriftelijk Examen (CSE). 

Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

In september 2019 is het Sint-Maartenscollege bezocht door de OnderwijsInspectie in het kader van het z.g. herstelonderzoek. De Inspectie beoordeelt de kwaliteit van het onderwijs als voldoende. De school heeft goede verbeteringen aangebracht in het onderwijsleerproces en de kwaliteitszorg. Als vervolgopdracht voor ons onderwijs is geformuleerd dat leraren hun lessen nog beter moeten afstemmen op verschillen tussen leerlingen. Hiervoor wordt specifieke scholing aangeboden aan de leraren. Wij zijn er trots op dat er binnen een jaar is aangetoond dat ons onderwijs de kwaliteit biedt die ouders mogen verwachten. Binnen het Sint-Maartenscollege zal het onderwijs de komende jaren doorontwikkeld worden op thema’s die binnen onze visie van belang zijn: docenten als onderwijsspecialisten, die de leerlingen in een veilige leeromgeving begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Terug naar boven